Annonce
Langeland

Radiovært Carsten Holm og Anna Marín åbner café i Rudkøbing: - Vores motto er, "det skal da prøves"

Radiovært Carsten Holm og fotograf Anna Marín Schram har købt Øens Bodega i Rudkøbing. De har planer om at omdanne bodegaen til en café, der åbner 1. juni under navnet Gaardhaven. Foto: Anna Stærbo.
Carsten Holm, der er kendt som radiovært på DR, og hans kæreste Anna Marin Schram har købt Øens Bodega i Rudkøbing, som de har planer om at omdanne til caféen Gaardhaven.
Annonce

Rudkøbing: Det kan virke som et tosset tidspunkt. At åbne en café midt i en historisk nedlukning af samfundet. Men man kan også vende det om og se det i betragtning af, at danskerne virkelig har fået øje på Danmark. Og en stor del af dem har haft øjnene skarpt rettet mod Langeland og Sydfyn.

For Carsten Holm, der er kendt som radiovært på P4 og P6, og Anna Marín Schram, der arbejder som fotograf, har den seneste sydfynske sommer været én af flere grunde til, at parret har købt Øens Bodega i Rudkøbing – kombineret med en god portion nysgerrighed.

- ”Det skal da prøves”, er vores motto, siger parret, som deler deres tid mellem Aarhus og Langeland.

Når de ikke er i Aarhus, bor de i et hus i Tranekær, som har været ejet af Anna Marin Schrams familie gennem mange år.

Annonce

Barndom i Marstal

Carsten Holm har rødder på Ærø, og derfor har de begge solidt kendskab til Sydfyn. Men sommeren 2020 satte en fed streg under områdets popularitet – og dermed potentiale som base for en ny café.

- Langeland og Det Sydfynske Øhav har i det hele taget i løbet af sidste sommer oplevet en kæmpestor skare af folk, der er kommet til. Og det er kun dejligt, at folk herhjemme i Danmark lægger mærke til, hvad landet og Det Sydfynske Øhav egentlig kan, siger Carsten Holm, der fortsætter:

- Jeg har boet i Marstal det meste af min barndom, indtil jeg var 18 år. Og jeg er kun glad for, at der langt om længe kommer fokus på Det Sydfynske Øhav fra de mange tilrejsende, siger han.

Og begejstringen for Langeland har de til fælles.

- Der sker en masse på Langeland – der er Shores, permakultur, ny bager i Humble og ny gastronomi i Lohals. Selvfølgelig har corona været med til, at der er øget fokus på Danmark fra danskerne. Og vi håber bare, det bliver ved, siger Anna Marin Schram.

Annonce

Det rigtige tidspunkt

Kæresteparret har længe haft en drøm om at prøve at åbne et nyt sted. De drømmer om at skabe god stemning og være et godt værtspar.

- Det er noget, vi har drømt om og talt om længe. Og så bød chancen sig her i Rudkøbing – og man lever jo kun én gang. Vi har gået med tanken længe, og vi havde nogle klare grundidéer om, hvad vi ville, siger Carsten Holm.

De fik et tip fra John Foged, der ejer Butik Knag i Rudkøbing, om at ejerne af Øens Bodega var interesserede i at sælge. Derfra gik det stærk.

- Det var virkelig det rigtige tidspunkt. Vi gik forbi baren, og så mødte vi tilfældigvis ejerne udenfor. Så faldt vi i snak, og det skete hurtigt efter det, siger Anna Marin Schram.

Blå bog

Carsten Holm er 48 år og har arbejdet på DR som radiovært siden 1993. I dag er han vært på P4 og P6.

Yderligere er han konferencier, ordstyrer, skribent, lejlighedsvis DJ og meget mere i forbindelse med festivaler og andre musikalske arrangementer.

Anna Marín Schram er 40 år og kommer oprindeligt fra Island. Hun arbejder som selvstændig fotograf.

Parret har tre børn på otte, 12 og 13 år. De deler deres tid mellem Aarhus og Langeland.

Den 15. december 2020 faldt handlen på plads. Siden har parret arbejdet med at renovere lejligheden, som ligger på ejendommens første sal. Det er planen, at lejligheden skal lejes ud, så snart de er færdige med at renovere.

Der er i det hele taget masser at tage fat i – tilladelser, der skal søges og planer, der skal falde på plads.

Annonce

Skal selv stå i caféén

Øens Bodega bliver til Gaardhaven, og det er planen, at caféen skal have første åbningsdag 1. juni 2021. Men bortset fra navnet og åbningsdagen er det begrænset, hvad de kan fortælle – men lidt kan de dog løfte sløret for allerede nu.

- Vi kommer ikke til at lave et værtshus som sådan. Det bliver et sted med god stemning, hvor man gerne må grine højt og falde i snak med dem, der sidder ved nabobordet. Vi vil servere nogle småretter, god vin og lokalproduceret øl. Det skal være så lokalt som muligt – også i forhold til det, der bliver serveret på tallerkenen, siger Carsten Holm.

Musikken bliver selvfølgelig også prioriteret med pladespiller og vinyler - og formentlig også med en lille scene til livemusik.

Det er planen, at parret selv skal stå i caféen.

- Men forhåbentlig bliver det så travlt, at vi er nødt til at hyre en masse medarbejdere, siger Anna Marin Schram.

De er begge glade for både at spise og lave mad. Men det bliver første gang, de gør det i professionelt regi.

Anna Marín og Carsten Holm har købt Øens Bodega i Rudkøbing, som skal omdannes til en café. Foto: Anna Stærbo

Kæresteparret har begge job, de er glade for, men med lidt kalenderkabale satser de på, at det sagtens kan lade sig gøre at passe alle pligter.

Anna Marin Schram arbejder som selvstændig fotograf, men hun har planer om at dedikere sig selv 100 procent til Gaardhaven.

- Det kommer selvfølgelig an på så meget, og jeg kan sagtens fotografere ved siden af – det skal bare være uden for caféens åbningstider.

Carsten Holm fortsætter i jobbet som radiovært.

- Det er meget fleksibelt, og der er selvfølgelig nogle dage, hvor jeg skal sende mine radioprogrammer. Det handler selvfølgelig også om, at vi ikke slår et for stort brød op, som vi ikke kan magte. Vi vil bare gerne tilbyde noget, som vi kan stå inde for og følge med i 100 procent, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland For abonnenter

Mulig svinefarm på Langeland: Flere naboer op i det røde felt - beboer vil gå til Naturklagenævnet

Annonce