Annonce
Langeland

Radikale kræver en super-landevej fra Rudkøbing til Svendborg

Agnete Fog, kandidat til kommunalbestyrelsen for Radikale Venstre på Langeland, vil arbejde for en super-landevej fra Rudkøbing til Svendborg med støtte fra den radikale folketingsgruppe. Arkivfoto: Roland Petersen.
Agnete Fogs ønske om en super-landevej fra Rudkøbing til Svendborg får støtte fra den radikale folketingsgruppe.

Langeland: Agnete Fog, kandidat til kommunalbestyrelsen for Radikale Venstre på Langeland, vil have en super-landevej fra Rudkøbing til Svendborg, og hun får nu støtte fra den radikale folketingsgruppe.

Rasmus Helveg Petersen, transportordfører for Radikale Venstre på Christiansborg, vil tage forslaget med til de kommende infrastrukturforhandlinger, der forventes at starte senere på foråret, oplyses det i en pressemeddelelse.

Ønsket kommer forud for de kommende forhandlinger om infrastruktur og støttes af Radikale Venstres folketingsgruppe.

Annonce

- Som ø er vi på Langeland dybt afhængige af god infrastruktur og hurtige forbindelser til vores omverden. Rigtig mange langelændere pendler hver eneste dag til Svendborg eller Odense, og en super-landevej vil gøre turen til og fra Fyn betydeligt hurtigere og mere behagelig, siger Agnete Fog, der mener, at det er en effektiv og realistisk løsning.

Hun ønsker desuden, at man indtænker Rute 9-hurtigruten på Spodsbjerg-Tårs-forbindelsen og forklarer, at en super-landevej også er kendt som en 2+1 vej. Det er en vejtype, hvor det er tilladt at køre 100 kilometer i timen.

En super-landevej har skiftevis en eller to kørebaner i en given retning, og vejtypen har som regel tre gennemgående kørebaner på hele strækningen - og er langt billigere end motorveje, pointerer hun.

Transportordfører Rasmus Helveg Petersen (R) bakker op.

- Langeland har i alt for lang tid manglet en ordentlig forbindelse til Svendborg, Fyn og resten af Danmark. Jeg og den radikale folketingsgruppe bakker derfor fuldt op om Agnetes ønske om en super-landevej til Svendborg, siger han i pressemeddelelsen.

Han går til infrastrukturforhandlinger med de andre partier på Christiansborg med det som krav og vil kæmpe for, at det bliver prioriteret i den endelige aftale. Om finansieringen ønsker partiet, at det indgår i den samlede finansiering til forhandlingerne om grøn mobilitet.

Det er regeringen, som indkalder til forhandlinger om fremtidens infrastruktur i hele landet. Forhandlingerne forventes at starte senere på foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Musikalske rivaler og skrap morfar

Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce