Annonce
Debat

Radikale efter afsløringer: - Det er på tide, vi åbent taler om det skjulte problem i vaccinesagen

Louise Rost og Elisabeth Tejlmand, der begge stiller op til kommunalvalget i november for Radikale Venstre, ønsker på baggrund af afsløringerne i vaccinesagen, at Middelfart Kommune får sat hurtigt gang i den lovpligtige whistleblowerordning. Fotos: Pr-foto og Michael Bager

Lokaldebat: Det er på tide, at vi åbent taler om det, der er det skjulte problem i sagen om vaccine til hvem og hvorfor i Middelfart Kommune.

Som følge af et nyere EU-direktiv skal Danmark senest den 17. december 2021 indføre interne whistleblowerordninger i alle større virksomheder og store dele af den offentlige sektor. Dermed også i Middelfart Kommune.

Tænketanken Justitia anbefaler, at alle kommuner forpligtes til at oprette en intern whistleblowerordning til brug for indberetninger om overtrædelser eller andet bekymrende, og at alle kommunens ansatte, samarbejdspartnere og borgere skal kunne anvende denne ordning. Den tanke støtter vi i Radikale Venstre.

Annonce


Alle begår fejl ind imellem. Det farlige er, når vi ikke vil erkende dem, bevidst skjuler dem eller endnu værre: Når man dukker hovedet og ikke tør sige sin mening af frygt for repressalier fra ledelsen.

Louise Rost og Elisabeth Tejlmand, Radikale Venstre i Middelfart


Set i lyset af mange måneders skriverier med afsløringer omkring vacciner og skiftende forklaringer fra ledelsen, nervøse ansatte og bekymrede borgere i Middelfart Kommune, er det tankevækkende, at vi endnu ikke har igangsat ordningen. Andre kommuner er i gang.

Som socialrådgiverstuderende oplever jeg et evigt dilemma og refleksionsområde, nemlig det pres, som både ansatte og borgere befinder sig i. Pres drevet af frygt for repressalier. Dette bør nødvendigvis ændres, og det er Radikale Venstres overbevisning, at alle skal kunne ytre sig og italesætte bekymringer hos en tryg person i en whistleblowerordning, udtaler Louise Rost.

Alle begår fejl ind imellem. Det farlige er, når vi ikke vil erkende dem, bevidst skjuler dem eller endnu værre: Når man dukker hovedet og ikke tør sige sin mening af frygt for repressalier fra ledelsen. En whistleblowerordning kan sikre, at bekymringer og fejl adresseres i en tryg ramme, hvor man som medarbejder, samarbejdspartner eller borger ikke skal frygte for noter i ens journal.

En hurtig igangsættelse af en whistleblowerordning må være i alles interesse i Middelfart Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce