Annonce
Fyn

Rabbits-spiller midt i landsholds-triumfen

Sebastian Åris Petersen (i hvidt) er tirsdag aften tilbage hos Svendborg Rabbits i ligakampen mod Næstved efter det danske landsholds eventyr i Litauens hovedstad, Vilnius. Foto: Frederik Steen Nordhagen/Ritzau Scanpix
Sebastian Åris Petersen fra Svendborg Rabbits gav energi på bænken, da Danmark sensationelt slog Litauen og Tjekkiet i EM-kvalifikationen. Tirsdag aften gælder det et brag i Svendborg, når Team FOG Næstved kommer på besøg.
Annonce

BASKETBALL: Fredag og søndag leverede det danske basketball-landshold de største resultater nogensinde i Vilnius, Litauen, da holdet først slog Litauen med 80-76 og derefter Tjekkiet med 91-90. Litauen og Tjekkiet er henholdsvis nummer otte og ni på verdensranglisten - Danmark nummer 59.

Med de to flotte resultater lever den rød-hvide drøm om deltagelse ved EM-slutrunden i den grad.

Med i landsholdstruppen var guarden Sebastian Åris Petersen fra Svendborg Rabbits. Åris kom ikke på banen i de to kampe, men han var særdeles aktiv på bænken, som man også kender ham fra kampene for Rabbits.

- Det var helt vildt at være med til. Vi var oppe mod to af verdens bedste nationer, men vi beviste, at vi som hold alle var villige til at ofre os. Jeg ville selvfølgelig gerne have været med på banen, men jeg er under alle omstændigheder utrolig glad for at have været en del af det, lyder det fra Sebastian Åris Petersen.

Rabbits-spilleren siger om sin rolle på bænken:

- Jeg synes, jeg bidrog med en masse fra bænken.

- Hvordan?

- Jeg vil altid bare gerne vinde, og jeg accepterede, at min rolle i de to kampe var at give en masse energi. Hallen var jo tom, og vi så, at vi måske kunne få en fordel ved at vise mere energi.

Sebastian Åris Petersen tror på, at de to sejre har givet så meget selvtillid og sammenhold, at Danmark kan kvalificere sig til EM-slutrunden.

- Niveauet hele vejen rundt er blevet højere - og højere end mange tror, konstaterer Åris, der om sin egen situation tilføjer:

- Jeg har været med til næsten alle landskampe i tre år men med begrænset spilletid. Det er selvfølgelig hårdt, for det er lang tid. Men jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan være med på det niveau. Jeg er sikker på, at min chance nok skal komme, og så griber jeg den.

Annonce

Tror på sejr mod Næstved

Sebastian Åris Petersen og det øvrige landshold landede i Danmark mandag morgen, og efter en negativ coronatest kunne Åris slutte sig til Rabbits-truppens træning forud for tirsdag aftens brag hjemme mod Team FOG Næstved. Svendborg har på andenpladsen i ligaen 14 point for ni kampe - Næstved ligger nummer fire med 12 point for ni kampe.

Åris siger om kampen:

- Jeg skal spille mit spil, som jeg altid gør, ramme mine skud, når jeg er fri, og dække hårdt op. Vi har en god chance. Vi skal respektere Næstveds styrker, men vi har et godt hold med en fin kemi og med en god start på sæsonen. Jeg er overbevist om, at alle på holdet tror på, at vi kan vinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Et godt og affaldsfattigere 2021

Fyn

Kyndelmisse: Andagt i Vor Frue Kirke

Navne

80 år: Finnebarn blev på Langeland

Annonce