Annonce
Svendborg Rabbits

Rabbits: Nyt nederlag - i coronaens skygge

Sebastian Åris Petersen, landsholdsspiller for Svendborg Rabbits, var den fynske profil i HK Midt Arena onsdag aften sammen med Jacob Enevold Jensen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Rabbits mistede atter fodfæstet i slutminutterne, da det blev til nederlag hjemme til Randers på 72-74. Svendborg-klubben var klar til at lukke 1000 ind i HK Midt Arena, men kun cirka 550 så på. Mange VIP-afbud.

Ny udmelding kendt efter kamp

Det blev en kamp i coronaens skygge.

Svendborg Rabbits havde - i henhold til ligaens og forbundets udmelding i mandags - valgt at gennemføre opgøret efter sundhedsmyndighedernes anbefaling om maksimalt 1000 tilskuere til et arrangement/en kamp.

Det skete i modsætning til eksempelvis håndbolden, hvor Divisionsforeningen er gået et skridt videre og har lukket samtlige kampe i ligaerne og 1. division for tilskuere. Også de kampe, som alle ved, ikke vil trække i nærheden af 1000 tilskuere.

- Jeg er tryg ved den måde, vi gennemfører arrangementet på. Vi følger alle anvisninger fra sundhedsmyndighederne, lød det fra Rabbits-direktør Troels Mortensen.

Men tilsyneladende var ikke alle trygge. Således bekræftede Troels Mortensen, at der var 200 VIP-afbud til spisningen i forbindelse med det sponsorcykelløb (med efterfølgende kamp), som klubben gennemførte før opgøret. Godt 250 gæster fulgte cykelløbet.

I alt var der ifølge arrangørerne godt 550, der så på i HK Midt Arena.

Netop som opgøret var slut blev regeringens nye corona-udmeldinger kendt i HK Midt Arena - blandt andet, at regeringen og sundhedsmyndighederne fraråder arrangementer med flere end 100 deltagere.

- Hvis jeg havde fået den melding før kampen - klokken 16 eller 17 - så havde vi selvfølgelig lukket det hele af. Jeg har hele tiden sagt, at vi følger myndighedernes anvisninger, sagde Troels Mortensen.

Svendborg Rabbits-Randers Cimbria 72-74 (38-32)

Basketligaen, grundspillet

Periodecifre: 17-15, 21-17, 14-13, 20-29.

Kampens gang: 6-3, 17-15, 31-28, 38-32, 45-37, 52-45, 63-58, 72-74.

Point:
Svendborg: Jacob Enevold Jensen 16, Sebastian Åris Petersen 11, Myck Kabongo 10, Oscar Teglgaard Jørgensen 8, Sidney Umude 8, Brandon Norfleet 7, Mikkel Plannthin 5, Durell Vinson 4, Zachary Evan Charles 3.
Randers: Alan Mark Voskuli 17, Rasmus Bach 13, Chris Marius Nielsen 10, Corey Silverstrom 10, Oliver Strøh 10, Jonathan Jeanne 8, Oscar Alm 3, Casper Stage Jørgensen 3.

Bedste spillere:
Svendborg: Jacob Enevold Jensen.
Randers: Alan Mark Voskuli.

Dommere: Rune Larsen, Jonas Bille og Christian Hansen.

Tilskuere: Cirka 600.
Næste kamp: 17. marts, kl. 19.30: Team FOG Næstved-Svendborg Rabbits.

BASKETBALL: Svendborg Rabbits er under pres med hensyn til at nå den fjerdeplads i ligaens grundspil, der betyder hjemmebanefordel i kvartfinaleserien i DM-slutspillet.

Onsdag aften blev det til et nederlag på 72-74 til Randers Cimbria, og Rabbits er derfor nu - på femtepladsen - kontant fire point efter Team FOG Næstved på fjerdepladsen.

Menuen for resten af grundspillet er derfor "enkel" for sydfynboerne: De skal vinde hos Næstved 17. marts, og de skal også vinde sidste opgør i grundspillet mod suveræne Bakken Bears. Hjemmekampen mod aarhusianerne skulle være spillet 23. marts, men på grund af Bakkens succes i Europa vil den kamp blive skubbet.

Man kunne se det i ansigtet hos Rabbits-anfører Mikkel Plannthin i minutterne efter kampen: Nederlaget var næsten ikke til at bære.

Svendborg er inde i en serie, hvor de hvidblusede taber tingene på gulvet i de sidste minutter. Efter at sydfynboerne havde ført hele kampen, kom Randers op på 65-65 med små tre minutter tilbage. Selvom en treer fra Mikkel Plannthin var tæt på at bringe hjemmeholdet tilbage i opgøret, så satte gæsterne sig på slutsekunderne. Den blå jubel kunne bryde ud. Randers har konsolideret sin andenplads i grundspillet.

- Jeg ved ikke helt, hvad der sker. Det er blevet et tema, at vi taber til sidst. Det er en hurdle vi skal over. Selvfølgelig er hjemmebanefordelen vigtig - vi har en god hjemmebane - men det vigtigste lige nu er, at vi udvikler vort spil, lød det fra den skuffede Plannthin.

Der var god plads ved bordene til sponsorcykelløbet før opgøret på grund af afbud. Men der blev kørt et større beløb end sidste år - 242.709 kroner. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Cirka 550 tilskuere så på i HK Midt Arena i Svendborg. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Ærø får en helt ny uddannelse: Marstal Navigationsskole åbner en færgeføreruddannelse i efteråret

Svendborg

Plejehjem åbner for flere besøg

Annonce