Annonce
Sport

Rabbits - ikke for folk med sarte nerver

Brandon Norfleet indledte kampen med to treere for Svendborg Rabbits. Dermed var kursen mod en sikker sejr i første kamp i kvartfinalerunden mod Team FOG Næstved TILSYNELADENDE lagt. Men hjemmeholdet blev presset i anden halvleg. Foto: Katrine Becher Damkjær/Ritzau Scanpix
Svendborg vandt den første kamp i kvartfinaleserien over Team FOG Næstved med et enkelt point - efter fem minutters overtid. Dermed holder sydfynboerne deres hjemmebanefordel.

BASKETBALL: Det skal åbenbart altid være tæt mellem Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved.

Mandag aften tog Rabbits første stik i kvartfinaleserien mod Næstved med en sejr på 80-79 - men en sejr, der først blev sikret i de døende sekunder af fem minutters overtid på et straffekast af landsholdsspilleren Sebastian Åris Petersen.

KAMPEN KORT

Basketligaen, mænd, 1. kvartfinale

Svendborg Rabbits-Team FOG Næstved  80-79 (37-27)

Kampens gang: 22-14, 15-8, 19-27, 18-20, 6-5 (tillægstid)

Point Svendborg: Brandon Tabb 23, Brandon Norfleet 20, Richard Granberry 14, Sebastian Åris Petersen 11,  Jacob Enevold Jensen 5 , Aaron Levarity 5, Oscar Teglgaard 2.

Bedste spillere:
Svendborg: Brandon Tabb - vigtige scoringer.
Næstved: Philip Hertz.

Tilskuere: Ingen.

Svendborgs næste kamp: Torsdag den 8. april, kl. 19.15: Team FOG Næstved-Svendborg Rabbits (2. kvartfinale).

- Det her er ikke sundt for blodtrykket, som det lød fra en af de Rabbits-frivillige, da hun passerede bagom pressepladserne i Rise Sparekasse Arena.

Annonce

Man kan også udtrykke det sådan: Det var ikke en kamp for folk med sarte nerver. Så måske var det meget godt, at coronaen stadig betyder "ingen tilskuere".

Men Åris har tilsyneladende ikke problemer med sarte nerver. Godt nok missede han tre straffekast i overtiden, men da han ved stillingen 79-79 og næsten på slutfløjtet skulle levere endnu et straffekast, ja, så sejlede bolden sikkert gennem kurven.

- Det er den slags situationer, man spiller for at opleve, lød det fra Sebastian Åris Petersen.

Der var andre store øjeblikke. Ikke mindst da Næstveds kaptajn, Philip Hertz, med en imponerede tre point-scoring udlignede til 74-74 i slutsekunderne af den ordinære kamp.

- Jeg var lige ved at græde, da jeg så den scoring, som det lød fra Rabbits-direktør Troels Mortensen

Til Næstved på torsdag

I opgørets to første quarters lignede det en sikker hjemmesejr. Rabbits-forsvaret stod godt, og Næstved-angrebet missede stort. Men gæsterne fik styr på deres afslutninger - ikke mindst ført an af Hertz og Jahmal Decordova Jones - specielt i tredje men også sidste quarter. Samtidig fik Rabbits-angrebet ikke flyttet bolden hurtigt nok rundt.

- Jamen, Næstved-spillerne træner også. Det er et godt hold, sagde Sebastian Åris Petersen med et glimt i øjet - og med tilføjelsen:

- Det bliver en helt lige serie, men den her sejr var vigtig. Vi fik holdt vores hjemmebanefordel.

Kamp to i serien spilles på torsdag i Næstved, og de to hold er tilbage i Rise Sparekasse i Svendborg på mandag. Hvis Rabbits vinder på torsdag i det sjællandske, kan sydfynboerne altså lukke kvartfinaleserien med en ny sejr på mandag. Der spilles jo bedst af fem kampe.

Men 3-0 ligger altså ikke lige for - på baggrund af mandag aftens gyser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce