Annonce
Sport

Rabbits i den sværeste kvartfinale

Sebastian Åris Petersen har været en nøglespiller for Svendborg Rabbits i denne sæson indtil nu, og hans form kan få afgørende betydning for sydfynboernes slutspil, der begynder mandag aften hjemme mod Team FOG Næstved. Foto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix
Mandag aften tager Svendborg Rabbits fat på slutspillet i ligaen - bedst af fem kampe mod Team FOG Næstved med første kamp i det sydfynske.

BASKETBALL: Da Sport Fyn søndag kort efter middag ringede første gang til Troels Mortensen, direktør i Svendborg Rabbits, var han og truppen optaget. Fynboerne var nemlig ved at blive coronatestet med henblik på mandag aftens første opgør mod Team Fog Næstved i runden med kvartfinaler.

- Heldigvis var alle negative, så alle er klar til kamp, konstaterede en tilfreds Troels Mortensen ved opkald nummer to.

Af skadesårsager er der imidlertid tvivl om Leonardo Carlino, men Rabbits-direktøren forventer, at Carlino bliver klar til opgøret.

Kvartfinalerunden afgøres som "bedst af fem-opgør", og fordi Rabbits endte som nummer fire og Næstved som nummer fem i grundspillet, er der hjemmebanefordel til sydfynboerne. Det vil sige, at kamp ét og en eventuel kamp fem bliver spillet i Svendborg.

Dysten mellem Svendborg og Næstved er den - på papiret - absolut vanskeligste af de fire kvartfinaler. De øvrige tre hedder: Randers Cimbria-Værløse, Horsens IC-Herlev samt Bakken Bears-Bears Academy.

I runden med semifinaler kommer den samlede vinder af Svendborg-Næstved til at møde vinderen af Bakken-Academy. Og mon da ikke Bakken vinder over sine akademispillere med 3-0?

Bakken Bears vandt lørdag sæsonens pokaltitlen med en snæver sejr på 82-80 over Horsens IC.

Annonce

Tæt på tredjeplads

Rabbits og Næstved har mødt hinanden fire gange i grundserien med tre sejre til sydfynboerne.

- Vi er favoritter, og vi er klar til at påtage os den favoritrolle. Men det kan blive tæt. Man skal blandt andet huske, at vi i det ene opgør kun vandt med 64-62. Men hvis vi spiller hårdt og står godt i forsvaret, så tror jeg på, at vi går videre. Men som vi har give håndslag til hinanden på, så har vi fuld fokus på kvartfinalerunden og tænker ikke på en semifinale, lød det fra Troels Mortensen.

Svendborg Rabbits går ind i slutspillet med masser af selvtillid. Rabbits var tæt på en snuppe tredjepladsen i grundspillet, men et nederlag i slutningen af sæsonen med ét point til Randers Cimbria blev afgørende. En tredjeplads havde gjort slutspillet noget nemmere for Svendborg.

Efter mandag aftens kamp spiller Rabbits således:

Kamp 2: 8. april, kl. 19:15, Team FOG Næstved-Svendborg Rabbits

Kamp 3: 12. april, kl. 19:00, Svendborg Rabbits-Team FOG Næstved

Kamp 4: 15. april, kl. 19:15, Team FOG Næstved-Svendborg Rabbits (evt.)

Kamp 5: 19. april, kl. 19:00, Svendborg Rabbits-Team FOG Næstved (evt.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Endelig sammen igen: Skål!

Annonce