Annonce
Svendborg

Rødt lys - Stop: Sikringsskabe i nye klæder

17 forskellige steder i Svendborg by er sikringsskabe malet hvide og pakket ind i gult og sort afspærringsbånd. Foto: Diane Roland
Snart sættes der lidt mere kulør på hverdagen i Svendborgs byrum – i hvert fald visuelt set. Sikringsskabe skal males af professionelle kunstnere og samtidig være med til at gøre opmærksomme på bæredygtighed.

Svendborg: Forskellige steder i byen blev en håndfuld af byens sikringsskabe over de seneste dage pludselig hvide. Viklet ind i gult og sort afspærringsbånd, er de gjort til genstand for nysgerrighed.

Det er Sydfyns Kulturforening, der står bag, og projektet hedder Rødt lys – Stop. Over de næste mange uger og frem til den 30. september vil et hold billedkunstnere male todimensionelle værker de i alt 17 sikringsskabe i byrummet.

17 verdensmål

Josefine Ottesen, medstifter af Sydfyns Kulturforening, fortæller, at inspirationen til værkerne på sikringsskabene vil tage afsæt i FN's 17 verdensmål.

- Hvert skab kommer til at vise ét af de 17 verdensmål og vil være frit fortolket af kunstneren, siger hun.

På danske skoler landet over er bæredygtighed ikke et nyt begreb. Både i folkeskoler og på ungdomsuddannelser indgår oplysning om bæredygtighed i undervisningen, hvilket også tænkes med i Rødt lys – Stop-projektet.

Josefine Ottesen fortæller, at der i samarbejde med Svendborg Bibliotek og klimakoordinator ved Natur og Miljø ved Svendborg kommune, Charlotte Vesterlund, skal udarbejdes undervisningsmateriale, der udover at kunne bruges til at lære om de 17 verdensmål samtidig skal inddrage de 17 værker.

Sydfyns Kulturforening udsmykker i samarbejde med et hold kunstnere de udvalgte sikringsskabe. Det gøres med afsæt i FN's 17 verdensmål. Foto: Diane Roland
Annonce

Kunst i byrummet

Der var ikke langt fra ide til eksekvering. I begyndelsen af juli kontaktede Sydfyns Kulturforening Lars Erik Hornemann (V), formand i Kultur- og fritidsudvalget ved Svendborg Kommune, og allerede nu er projektet oppe at køre.

Josefine Ottesen mener, at projektet kommer til at sætte et stort præg på kulturen i byen.

- Det gør helt utrolig meget at få kunst ud i byrummet, siger hun og tilføjer, at det også er med til at bidrage til byens brand som værende kultursprudlende.

Man havde i foreningen allerede udset sig 17 sikringsskabe, som man gerne ville bruge til at lave kunst på, og det fik de tilladelse til - uden problemer.

- Vi kontaktede kommunen, og de opførte sig helt utrolig eksemplarisk. Der har været fantastisk samarbejdsvilje, og de har virkelig været klar til at hjælpe os på alle måder, siger Josefine Ottesen.

Annonce

Puljepenge

42,5 procent. Så meget af den samlede ansøgte pulje fik kunstnerne tildelt, da man søgte om midler til projektet ved Slots- og Kulturstyrelsens Pulje for Sommeraktiviteter for Professionelle Kunstnere.

- Henover sommeren var der nogle puljer i Slots- og Kulturstyrelsen, som professionelle kunstnere kunne søge, siger Josefine Ottesen.

Her havde man håbet på, at de medvirkende kunstnere kunne få tildelt hver ca. 15.000 kroner pr. værk, som blandt andet skulle dække over forberedelse af værket, materialer til udførelse samt vedligeholdelse af værket over de næste tre år. Men det blev kun til lige knap 6400 kroner pr. værk fra puljen.

Men Josefine Ottesen er positivt stemt.

- Vi har søgt De Frie Kulturmidler, Henrik Halberg har lavet en donation på 25.000 kroner, og vi har også søgt ved diverse private investorer, siger hun.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Landsretten knuste forældres håb om at få dødssyg søn hjem i hans sidste tid: Må kun besøge ham tre gange om ugen

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Erfaringer fra Svendborg Sygehus skal nu udbredes: - Et demensvenligt sygehus er et patientvenligt sygehus

Ærø For abonnenter

Borgmester i debut, knipsende konservativ og coronasyg politiker: Den nye kommunalbestyrelses første møde forløb i fuld fart

Svendborg

Lørdagens coronatal: Rekordhøje smittetal på Sydfyn

Faaborg-Midtfyn

Christina sad på ambassaden i Beijing og savnede Svanninge: Corona fik familien til flytte hjem til bakkerne

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Anti-vaccine-skilte ulovlige: Nu sendes kommunale vejfolk på sagen

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Søsiden For abonnenter

Mølle-Maries lystjagt har sat sejl gennem tre århundreder

Svendborg For abonnenter

Giftstoffer ved at blive fjernet: Hundstrup Borgerforening spiller Filippahuset på banen som vuggestue

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Langeland

Klumme: Rudkøbing er sluppet nådigt

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Det går op og ned i ... børnetal

Faaborg-Midtfyn

overblikket her: Sådan er de enkelte skoler ramt lige nu - mindst 299 elever er i alt sendt hjem

Annonce