Annonce
Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Anker Nielsen. Arkivfoto: Anna Stærbo
Annonce

Der var tale om et gigantisk selvmål, da byrådsmedlem Erik Jørgensen (SF) for nylig gik i rette med Venstre på Langeland om måden, hvorpå Venstre valgte sin kommende borgmester-kandidat. Erik Jørgensen kritiserede Venstre for lukkethed.

Kort tid efter kom det frem, at Langeland Kommune, i Tonni Hansens (SF) borgmestertid, har praktiseret lukkethed i et omfang, der er betydeligt mere omfattende, end det var, da Bjarne Nielsen (Venstre) var borgmester.

Av, den sved! Vor forhenværende lokalredaktør fik en voldsomt tung boomerang smasket nådesløst tilbage i sit ellers ret så milde åsyn. Erik gjorde brug af det, man med en alt for overfladisk betegnelse kalder:"politisk drilleri". Et ofte anvendt fænomen, der gør alvorlig skade på kvaliteten af den demokratiske proces. Til betydelig skade for borgernes livsvilkår.

Politikerne "leger med ilden", når de praktiserer politiske drillerier den ene gang efter den anden. Lad mig slå fast med 7-tommer søm, at Erik på ingen måde er værre end alle andre politikere hvad denne uskik angår. Hvor ville det dog være velgørende, hvis politikerne "gik efter bolden" og ikke efter manden (kvinden) i deres virke.

En seriøs debat på et velbelyst grundlag er een af demokratiets væsentligste grundpiller. Sammen med en troværdig presse. Tag nu som et eksempel overskriften til denne klumme. Den er på ingen måde dækkende for klummens budskab. Den er et grumt eksempel på, hvordan medierne ofte "puster sig op" med det ene formål at øge oplagstal, seertal og antallet af "klik" på de elektroniske medier.

Det er vildledende, manipulerende, dybt useriøst og til skade for alle.

Det moderne samfund bliver mere og mere kompliceret at håndtere. Når det drejer sig om lokale forhold, er det kommunalbestyrelsen sammen med administrationen, der skal håndtere udfordringerne.

Nye love og forordninger inklusive et hav af bemærkninger til samme vælter som en tsunami ind over landets kommuner. Det kan være overordentligt udfordrende, selv for specielt uddannede, at bevare overblikket. Hvordan må det så ikke være for de folkevalgte, der har deres spidskompetencer som håndværkere, pædagoger, landbrugere o.s.v.

Det er derfor strengt påkrævet, at der hersker tryghed, åbenhjertighed og loyalitet i samarbejdet mellem kommunalbestyrelse og administration. Den dag det så alligevel går galt, som det jo gjorde i behandlingen af Langelands fremtidige skolestruktur, gavner det ingen, at man peger fingre og udnævner syndebukke - alt imens at man selv "vasker hænder".

I "skolesagen" rettede Lisa Pihl Jensen sit hårde skyts mod administrationen. I frustration over, at administrationen ikke havde "klædt politikerne ordentligt på", så de kunne træffe beslutning på et velbelyst grundlag.


Politikerne "leger med ilden", når de praktiserer politiske drillerier den ene gang efter den anden.


En person, der er både saglig, kompetent og flittig deltager i de løbende debatter på Langeland, så problemets kerne i et helt andet lys. For ham er kommunalbestyrelsen arbejdsgiveren, der udsteder ordrer og kræver, at administrationen efterlever disse.

Sagt lidt flabet:"Nogle anbragte "de røde ører" på kommunalbestyrelsesmedlemmerne. Andre anbragte de "de samme røde ører" på embedsmændene. Det er en uholdbar situation, der kan medføre konflikter og dårlig kemi parterne imellem. Det er afgørende for forvaltningen af vor kommune, at man samarbejder som et velfungerende team.

Blå bog

Født i 1946 i Kliplev, Sønderjylland.

Uddannet folkeskolelærer, skolebibliotekar, zoneterapeut, akupunktør, familieterapeut.

Har været selvstændig som alternativ behandler siden 1988 i Broager og Bagenkop.

Interesserer sig for litteratur, samfundsforhold, det sunde køkken og sport.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at alle parter arbejder ud fra et ærligt ment ønske om at virke til mest mulig gavn for Langeland. Nu skal man sammen præcisere de praktiske rammer for at kunne omsætte de gode intentioner til praktisk politik.

Vi - borgerne - må kræve, at ovenstående bliver effektueret. Samtidig med at vi - borgerne - viser forståelse for, at udfordringerne er enorme. Vi gavner ingen ved at fare frem med aggressivitet og skriger idiot, klaphat, fjols og torsk m.m. efter beslutningstagerne hver gang noget ikke passer os.

Vi kan alle tage ved lære af læserbrevet fra Gert Ludwigs Rosing og virkningen, det fik.

Det er et af de fornemste eksempler på praktiseret demokrati, jeg nogensinde har oplevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Annonce