Annonce
Faaborg-Midtfyn

Protestforening på vej: Borgere til kamp mod broprojektet mellem Als og Fyn

Set fra Bøjden ligge Als skjult i disen. Her skal der måske om føje år anlægges en bro mellem Fyn og Als. Nu vil en protestgruppe spolere det projekt. Arkivfoto: Michael Bager

Faaborg-Midtfyn: En voksende kreds af borgere går nu til kamp for at forhindre, at broprojektet mellem Fyn og Als bliver til noget samt forhindre tilstødende vejanlæg gennem Faaborg-Midtfyn Kommune.

Sådan lyder det torsdag morgen i en pressemeddelelse fra to af initiativtagerne til foreningen '”Nej tak til en fastforbindelse”, og som udspringer af et borgermøde den 16. januar.

Den ene af initiativtagerne er Thomas Lundsfryd, som bor med sin familie i Svanninge.

- Jeg har i lang tid fulgt med i broprojektet og troet, at det bare var en døgnflue, men nu tænker jeg, at det er tiden at få stoppet dette projekt, siger han i pressemeddelelsen.

Her oplyses det, at en af årsagerne til, at kredsen af modstandere er blevet samlet, er den uvildige rapport fra Vejdirektoratet. Den fortæller blandt andet, at en bro og vejanlæg vil forårsage uoprettelig skade på naturen, som er vurderet vital for egnens biodiversitet. Desuden er flere af de berørte områder udpeget af EU som Natura 2000 områder.

En anden af initiativtagerne er Vibeke Næser Schaffalitzky de Muckadell.

- Min familie og jeg flyttede fra København for at bo tæt på naturen – og ikke i en motorvejskorridor af en kommune. Vi er en efterhånden større og større flok af mennesker, som vil kæmpe imod det store anlægsarbejde, der vil gøre uoprettelig skade på vores unikke natur og kulturlandskab, splitte lokalområder i to, stoppe den stigende naturturisme og udgøre en sundhedsrisiko for lokalbefolkningen, lyder det fra hende.

Foreningen har stiftende generalforsamling den 17. marts. Det er på Byskolen i Faaborg kl. 19.

Vibeke Næser Schaffalitzky de Muckadell og Thomas Lundsfryd er initiativtagere til protestforeing mod Als-Fynboen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Borgmester meget tilfreds med elfærgerapport: - Bedre end vi havde regnet med

Annonce