Annonce
Fyn

Promille på over to: Fyns Politi stopper to kæmpebranderter på fire timer

Fyns Politi har søndag i løbet af få timer stoppet to bilister med en promille på over to. Det er - heldigvis - usædvanligt, lyder det fra vagtchefen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
- Usædvanligt at støde på to med så høj promille samme dag, siger vagtchef Kenneth Taanquist. Bekræfter blodprøver, at promillen var over to, så kan begge bilister se frem til store bøder, betinget fængselsstraf og flere år uden kørekort.
Annonce

Søndag eftermiddag har Fyns Politi to gange været i aktion for at bremse seriøse tilfælde af spritkørsel på Fyn.

Først klokken 15.32 på Gammelsø i Odense og derefter klokken 18.52 på motorvej E20 ved Blommenslyst. I begge tilfælde har bekymrede borgere henvendt sig på baggrund af slingrende og usikker kørsel, fortæller vagtchef Kenneth Taanquist.

Han oplyser, at alkometeret i begge sager har vist en promille på over 2,0. Blodprøver skal endeligt fastslå, hvor fulde de to bilister har været. Bekræfter prøverne, som der ventes svar på i løbet af to til tre uger, en promille på 2,0 eller mere, så er der tale om en meget høj promille, som det er helt uforsvarlig at køre med bil med, lyder det fra vagtchefen ved Fyns Politi.

- Hvis du og jeg, som ikke er vant til at drikke, tager til julefrokost og drikker alt det, vi kan og næsten ikke kan finde hjem, så har vi formentlig en promille på omkring 1,0, siger han.

Er man vant til at drikke meget alkohol, så kan en promille på 2,0 dog opleves mindre heftigt, men ens sanser og reaktionsevne vil alligevel være stærkt nedsat, lyder det fra Kenneth Taanquist.

Annonce

Køretøj beslaglagt

Heldigvis er sjældent, at Fyns Politi støder på så fulde bilister - og især ikke to styk inden for få timer.

- Det er lidt atypisk med to, der har så høje promiller på én eftermiddag og aften, siger vagtchef Kenneth Taanquist.

Bilisten, der blev stoppet på Gammelsø, en 43-årig mand fra Odense, fik sit køretøj beslaglagt på stedet.

- Det sker på grund af gentagelse, oplyser Kenneth Taanquist.

Både den 43-årige og den anden bilist fra motorvejen, en 44 årig-mand fra Jylland, som fik inddraget sit kørekort på stedet, kan nu imødese store bøder og flere år uden kørekort.

Ifølge Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside medfører bilkørsel med en promille på over 2,0 ubetinget frakendelse af føreretten i tre år efterfulgt at to år med krav alkolås.

Desuden gives en betinget fængselsstraf på 20 dage samt en bøde svarende til cirka én måneds løn. Der er også krav om at gennemføre et kursus om alkohol, narko og trafik, som koster 3200 kroner.

I særligt grove sager eller gentagelsestilfælde kan bilen desuden blive konfiskeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce