Annonce
Svendborg

Professor i mikrobiologi maner til ro: Der er ingen grund til at gå i panik over den britiske coronamutation

Hans Jørn Kolmos, overlæge og professor i Klinisk Mikrobiologi på Syddansk Universitet, gør det klart, at det er særligt vigtigt at overholde myndighedernes retningslinjer, når den britiske coronamutation er på spil. Foto: Robert Wengler
Hans Jørn Kolmos, professor og overlæge i Klinisk Mikrobiologi ved Syddansk Universitet, mener ikke, at svendborgenserne skal være urolige over den britiske coronamutation, B117. Han fastslår dog, at det nu er ekstra vigtigt, at man overholder myndighedernes retningslinjer.
Annonce

Svendborg: Man skal slå koldt vand i blodet og gøre som man plejer. Også selvom den yderst smitsomme coronamutation B117 nu er at finde i Svendborg Kommune.

Det mener overlæge og professor i Klinisk Mikrobiolog på Syddansk Universitet, Hans Jørn Kolmos.

- Halvdelen af de stammer af corona, vi har i Danmark, er nu den britiske mutant. Den har overtaget smittebilledet, så derfor er det ikke usædvanligt, at den også er i Svendborg. Det her er en påmindelse om, at man skal overholde myndighedernes retningslinjer, konstaterer Hans Jørn Kolmos.

Annonce

Ingen grund til uro

Selvom man ved, at den britiske coronamutation er noget mere smitsom, end den gængse coronavirus, så skal man forholde sig ganske roligt til situationen og gøre, som man plejer. At barrikadere sig bag lukkede døre og vinduer er ikke løsningen.


Man skal ikke blive spor forskrækket, men man skal forholde sig nøgternt til det her

Hans Jørn Kolmos, overlæge og professor i Klinisk Mikrobiologi på Syddansk Universitet


- Man skal ikke blive spor forskrækket, men man skal forholde sig nøgternt til det her, og man skal ikke springe over, hvor gærdet er lavest. Man skal huske den gode håndhygiejne, at holde afstand, at spritte overflader af, og man skal ikke være flere sammen, end myndighederne tillader. Reglerne er ikke sat op for sjov, lyder det fra Hans Jørn Kolmos.

Selvom det er nærliggende at tro, at hverdagen i Svendborg nu skal vendes på hovedet, så er der altså ikke noget, der tyder på det. Tværtimod. Man skal bare handle med omtanke.

- Man skal bare være klar over, at den her variant er noget mere smitsom. Hvis man endelig skal snakke sammen med nogen, så gør det dog udenfor, og man skal huske at lufte ud i hjemmet. Der er ikke noget ekstra, man skal gøre, bare man overholder reglerne.

Hans Jørn Kolmos meddeler desuden, at man godt kan begynde at vænne sig til den britiske mutation, for vi har bestemt ikke set det sidste til den endnu.

- Den er jo udbredt i hele landet, så der er ikke noget mærkeligt i, at den kommer til Svendborg. Det er den variant, som vi nu kommer til at se mest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Zachariassen: Jeg håbede på et mirakel

Ærø

Hverdagens tilbagevenden blev fejret på Ærø

Annonce