Annonce
Øhavet

Prisvinder var selv med på taget af bevaringsværdigt hus

Dan Svenningsen modtog onsdag prisen for 2017s Bedste Bevaringsprojekt, der blev uddelt af Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø. Prisen fik han for restaureringen af huset i baggrunden, den gamle overlægebolig på Spodsbjergvej 32 i Rudkøbing. Foto: Martin Ytting Rask

Dan Svenningsen modtog i onsdags prisen for 2017s bedste bevaringsprojekt på Langeland for arbejdet med at restaurere den gamle overlægebolig i Rudkøbing.

Onsdag eftermiddag blev Dan Svenningsen hædret efter de seneste par års arbejde med at restaurere den gamle overlægebolig på Spodsbjergvej 32 i Rudkøbing. Han fik overrakt prisen som 2017s Bedste Bevaringsprojekt af Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø.

- Jeg er meget taknemmelig og beæret over denne pris. Det har krævet hårdt arbejde, så jeg er stolt over, de har valgt lige netop dette hus, siger Dan Svenningsen.

Blå bog

Dan Svenningsen er 47 år, født i Køge og opvokset på Sjælland.Han flyttede til Fyn i starten af 1990'erne og er uddannet agrarøkonom ved Dalum Landbrugsskole.

Han har arbejdet som landmand på Sydfyn, inden han i 2008 startede sin egen virksomhed, Boda Ejendomme, der er et privat boligselskab. I dag er han ejer og direktør af Amvest, der ejer flere selskaber, herunder Boda.

Han er fraskilt, har en datter på 12 år og bor på Langeland.

Med til æren for 2017s Bedste Bevaringsprojekt fulgte også et maleri af Henni Starup (th). - Det har jeg allerede fundet en plads til på væggen, siger Dan Svenningsen. Foto: Martin Ytting Rask

Det rigtige sted på det rigtige tidspunkt

Dan Svenningsen er ejer af og direktør i investeringsselskabet Amvest, der blandt andet ejer det private boligselskab Boda, som han overtog i 2008. Før det havde han gennem flere år arbejdet som landmand på Sydfyn og havde gennem årene fået en portefølje på fire ejendomme.

I 2007 solgte han dem alle, og det gav ham midler, så han i 2008 kunne købe det, der sidenhen kom til at hedde Boda.

- Jeg har været heldig med, at priserne var lavere, da jeg købte, end da jeg senere solgte, siger Dan Svenningsen.

Siden da har det taget fart, og ejendomsporteføljen er i dag på over 650 lejemål. Blandt andet købte han i 2014 den gamle efterskole uden for Rudkøbing, Kragholmgård, som han bor lige ved siden af.

Dan Svenningsen (nr. to fra venstre) får en snak med Bo Trolle (helt til venstre), der er barnebarn til husets arkitekt, Frits Jørgensen. Foto: Martin Ytting Rask
Annonce

Deltog selv i restaureringen

Huset på Spodsbjergvej 32 blev bygget i 1925 i forbindelse med en udvidelse af Rudkøbing Sygehus. Dan Svenningsen købte det i 2010, og årene efter brugte han på restaureringen, der har kostet mellem en halv og en hel million kroner.

Arbejdet med restaureringen blev fortrinsvist lavet af håndværkere, men Dan Svenningsen selv var ikke bleg for at give en hånd med.

- Jeg har en stor interesse i ældre bygninger, så jeg er glad for, at vi fik det sat i stand. Jeg hjalp selv til, så godt jeg nu kunne. Blandt andet var jeg med oppe på taget, da tagrygningen skulle afsprittes, siger han.

Annonce

Mest læste

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Har sejret sig ihjel: 20 år gammel Svendborg-forening er nedlagt

Langeland For abonnenter

Langeland kan ikke tillade sig at have hellige køer: Friplejehjem gør det fantastisk - det offentlige er ikke nødvendigvis det bedste

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Altmuligmanden tjente 10 millioner, og nu er der kun to ejere af begravelsesforretningen

Svendborg

Mere fokus på farlige skoleveje: Politikere afsætter tre millioner til cykelstier

Navne For abonnenter

25 år med campingpladsen som arbejdsplads: - Det har ikke altid været lige nemt

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Tre mænd med hjerteproblemer løb for livet til HCA Marathon: For 10 måneder siden kunne Allan, Thomas og Brian blot løbe 100 meter

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Svendborg

Mange er blevet testet: Coronavirus er på retur i Svendborg

Svendborg For abonnenter

Først blev de smidt ud - nu dukker de op på nye lister: Se her, hvor de afviste kandidater stiller op

Svendborg

Uheld på Svendborgsundbroen: Person lettere tilskadekommen

Annonce