x
Annonce
Læserbrev

Presser normeringerne institutionerne til at bruge frivillige?

Rigtig mange af institutionerne er presset, og måske det er derfor, at de søger frivillige.

Normeringerne i Nyborg kommune ligger på 1 til 3,1 børn i vuggestuen og 1 til 6,2 børn i børnehaven.

Det er fantastisk. Problemet er bare, at det er så misvisende, som det overhovedet kan være. I disse statistikker er alle personer nemlig talt med. Lige fra køkkenpersonalet til seniorjobbere.

De reelle normeringer i børnehaven er 1 til 7,5-10,5 børn, men hvis det da bare var det. Vikarbudgettet i institutionerne er latterligt lavt og rækker til ingenting!

Når der er ferie, sygdom, afspadsering, barsel, møder mm. er normeringen endnu dårligere, og pædagogerne ender med at stå alene med en hel gruppe børn.

Der er ikke et tal for vuggestuerne, men har kendskab til en vuggestue, hvor der er 34 børn og ni voksne rør frokost. Efter frokost er de kun fem voksne.

Det er på tide at man får øjnene for vores normeringer!

Brug nu de reelle tal. Det er vores børn. Børn i deres mest følsomme alder, hvor der dannes byggesten til, hvem de bliver som mennesker. Det er så vigtigt, at børnene trives, udvikler sig både motorik og mentalt. At de ikke får børnestress, der kan påvirke evnen til at tage initiativ, træffe beslutninger, være robuste og agere selvstændigt.

Det er dem der er vores fremtid. Hvorfor er det vi så ligeglade med dem? Disse tal viser nemlig ikke andet!

Frivillige kan give noget på andre steder som institutioner kan besøge og få nogle andre indtryk, end dem de får i institutionerne og med pædagogerne. Men det kræver, at normeringerne er til det, så man kan komme ud af huset!

Foto: Mogens Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Danmark længe leve

Jeg har altid været taknemmelig og stolt over at være født i Danmark. Som pensionist i ”risikoalderen” er min taknemmelighed blevet forstærket i denne alvorlige coronatid. Efter udbringning af et ”leve” er der tradition for, at et ”hurra” følger efter. Et ”hurra” betyder, at man giver udtryk for ”hyldest /begejstring” . Efter min mening er der netop i dagens Danmark god mening i at udbringe adskillige ”hurra'er”. Først og fremmest til regeringen med statsministeren, finansministeren og sundhedsministeren i spidsen. De trådte i karakter med en meget hurtig indgriben - såvel for sundheden sundheden som med økonomiske tiltag. I samme forbindelse skal også roses det samlede folketing, som fra yderste venstre til yderste højre har udvist stor ansvarlighed. Det er demokrati og solidaritet i bedste danske forstand. ”Hurra” sendes også til de dygtige og ansvarlige personer vi lige pludselig har fået kendskab til via TV og presse. Fra Sundhedsstyrelsen, myndighederne, faglige organisationer, arbejdsgivere og medarbejdere. Repræsentanter fra stat, regioner og kommuner. Jeg er dybt imponeret af deres viden, energi og samfundssind. Jeg føler mig tryg ved at se – og ikke mindst at lytte til - og efterleve de anbefalinger, vi alle modtager. Sidst et kæmpe ”hurra” til de mennesker, der befinder sig i den såkaldte ”frontlinje”. Mennesker, der udfører et arbejde, som er vigtig for, at så mange som muligt kommer igennem krisen i god behold. Jeg tænker ikke mindst på området sundhed og pleje. Også medarbejdere inden for transport, ”nødvendig” butiksåbning og medie verdenen fortjener ros, - og det samme til de selvstændige og virksomheder, som udviser kreativitet med produktudvikling og nye tiltag for at fastholde sine medarbejdere. Omsorgen for hinanden er stor – frivillige ”tilbyder” sig i stort antal, og jeg er sikker på, at vi kan overføre mange af de udfordringer, vi udsættes for i disse uger til noget positivt, når vi har fået bugt med denne grimme coronavirus. Inden længe vil der komme meninger om mange af de initiativer, der er igangsat, set fra ”bagklogskabens klare lys”. Jeg er sikker på, det ikke vil ændre på min respekt for de forhold, jeg har beskrevet. God påske. Og til alle unge og gamle: Lad os vise sammenhold ved at holde afstand.

Annonce