Annonce
Fyn

Pressede foreninger og aftenskoler i Odense får millionhjælp

Det er blandt andet ubrugte tilskud fra en idrætsulje, der nu skal hjælpe foreningerne gennem krisen. Her er der gang i hockey for seniorer i Odense Idrætshal. Arkivfoto: Michael Bager
Folkeoplysningsudvalget vil hjælpe de pressede foreninger og aftenskoler i Odense med en ekstra støtte på over en million kroner.

Odense: Den massive nedlukning og aflysning af arrangementer på grund af corona-restriktioner har sat byens foreningsliv og aftenskoler under pres. Men nu er der et lille lys i mørket i form af økonomisk hjælp. Det er fra Folkeoplysningsudvalget, der netop har besluttet at frigive de penge, som man, på grund af de mange aflysninger, ikke har udbetalt.

Ved at bruge penge der lige nu ligger i en idrætspulje, en udviklingspulje og en aktivitetspulje er det muligt at støtte med op til 1,4 millioner kroner.


Jeg er sikker på, at de vil være en kærkommen støtte i en vanskelig tid

Christoffer Lilleholt (V), by-og kulturrådmand


- Vi har både brug for et rigt foreningsliv og velfungerende aftenskoler. Desværre har begge dele været hårdt ramt af corona. Det betyder, at vi ikke har haft mulighed for at dele så mange penge ud som normalt. Men det er de penge, som vi nu sender ud til foreninger og aftenskoler. Jeg er sikker på, at de vil være en kærkommen støtte i en vanskelig tid, og jeg er glad for, at Folkeoplysningsudvalget har haft mulighed for at træffe denne beslutning, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).

Der er tale om i alt 980.000 kroner til fordeling blandt foreningerne og 420.000 kroner til aftenskolerne. Pengene bliver fordelt til foreningerne som et ekstraordinært tilskud pr. medlem, og der bliver ydet dobbelt tilskud til medlemmer under 25 år samt medlemmer med et handicap.

For aftenskolerne bliver tilskuddet fordelt på baggrund af undervisningstimer. På baggrund af foreningernes medlemstal fra 2018 vil det ekstraordinære tilskud være på 11,45 kroner pr. medlem over 25 år og 22,90 kroner pr. medlem under 25 år samt medlemmer med et handicap.

Det endelige tilskud vil dog først blive beregnet, når medlemstallene for 2019 er indberettet, hvilket skal ske senest den 15. november. Når medlemstallene er indberettet, vil der hurtigt blive åbnet op for ansøgninger fra foreningerne. For aftenskolerne gælder det, at tilskuddet bliver udbetalt på baggrund af antal undervisningstimer i 2019, som var i alt 69.535. Det svarer til et tilskud på 6 kroner pr. undervisningstime.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Venstre fører fej politik

Sport

OB-træner: Kløve næppe klar mod Vejle

Fyn

Nyt tilbud fra regionen: Nu kan sårbare ældre blive vaccineret i eget hjem

Debat

Debat: Gang i folkeskoledebatten

Annonce