Annonce
Langeland

Pres på demensbolig: Fire borgere venter - Langeland får tre nye pladser

Lisa Pihl Jensen (S), formand for Sundhedsudvalget, mener, at man er nødt til at tage spørgsmålet om demenslandsbyen op. Arkivfoto: Birger Vogelius
Annonce

LANGELAND: Der er et stort pres på demensboligerne på plejecentrene på Langeland på nuværende tidspunkt, og i juni stod fire på venteliste til sådan en bolig.

Det skyldes delt, at fem demensboliger inden for halvandet år er ændret til midlertidige boliger inden for det seneste halvandet år, dels udsættelsen af "demenslandsbyen" på Tullebølle Centeret til 2021 i forbindelse med seneste budgetforlig.

Nu har kommunalbestyrelsen nikket ja til, at tre af de midlertidige boliger i Tullebølle Centeret igen omdannes til demensboliger, næste gang de bliver ledige. Demensboligerne kan ændres til midlertidige boliger igen, hvis der bliver behov for det.

De to øvrige af de nævnte fem boliger på Tullebølle Centret vil fortsat være boliger til aflastning af borgere,  fortrinsvis med demens.

Lisa Pihl Jensen (S), formand for Sundhedsudvalget, slog i kommunalbestyrelsen til lyd for, at man nu får taget spørgsmålet om demenslandsbyen op.

- Det er vi nødt til. Vi skal have planlagt den og få de nødvendige anlægsmidler frigivet, sagde hun.

Staten vil være med til at finansiere "demenslandsbyen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Ingen pladsbillet, intet mundbind? DSB kan intet gøre

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce