Annonce
Danmark

Kan du blive journalist? Prøv kræfter med videnstesten her

Den nye journalisthøjskole på Katrinebjerg er noget højere og meget mere moderne end den gamle "bunker". Foto: Axel Schütt
Hvor mange rigtige kan du få? Test dig selv i videnstesten fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Ingen har nogensinde officielt svaret rigtigt på alle 50 spørgsmål, så er du hermed advaret om sværhedsgraden på forhånd.

Men måske kan du blive den første- om ikke andet så uofficielt - til at give alle de korrekte svar på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles netop overståede optagelsesprøve til journalistuddannelsen.

744 ansøgere var fredag den 16. april igennem den skriftlige prøve til optagelsen til Journalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Annonce

Hele optagelsesprøven består af i alt fire trin, og dagens skriftlige prøve var tredje trin. Oprindeligt søgte 1266 om at blive optaget på uddannelsen, men nogle er faldet fra under trin et og to.

Her er det væsentligt at nævne, at videnstesten blot er én af flere prøver i den skriftlige prøve. En bestået videnstest giver altså ikke adgang til uddannelsen, men så får man rettet sine øvrige opgaver. Og til sidst får man en samlet vurdering.

Den skriftlige prøve bestod af i alt fem opgaver, som samlet set tester ansøgernes evner til at tænke kritisk og analytisk og formulere sig klart. En af prøverne var videnstesten, der tester ansøgernes viden om blandet andet samfundet og verdenssituationen. Derudover var der en test i sprog, herunder tegnsætning, og i talforståelse.

Optagelsesprøven var igen i år påvirket af covid-19, og derfor gennemførte alle ansøgere prøven hjemmefra. Her fik de kun 15 minutter til at klare videnstesten. Alle andre får stadig 25 minutter.

Man skal have cirka halvdelen rigtig for at bestå denne del. Du kan gøre et forsøg lige her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce