Annoncørbetalt indhold

Populært køretøj vinder frem

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvad er en ATV på plader?

En atv er et tre- eller firehjulet motorkøretøj, som bruges til alt lige fra landbrug til sport. En ATV på plader har også tilladelse til at køre på offentlig vej i Danmark. ATV’er blev opfundet af Honda i 1970, men er i dag så populære en type motorcykel, at den også købes og bruges af flere og flere på hobbybasis og som dagligt transportmiddel.

Annonce


Du har med stor sandsynlighed allerede stødt på de populære ATV-køretøjer i Danmark eller i Europa i bjergene, hvor de også hyppigt spottes. Deres popularitet er vokset både i Danmark og i resten af verden. Forkortelsen for ATV står for All Terrain Vehicles, men kaldes også en Quad og kan bruges til at køre ræs i kuperet terræn på grund af de store og kraftige hjul, der holder komforten og kontrollen over motorkøretøjet. Med en ATV kan du altså både køre on og off road. Flere steder i Danmark findes der ATV-klubber, hvor interesserede ATV-ejerne kan køre sammen ud og nyde naturen på deres firehjulede motorcykel.


En ATV kan køre i områder, hvor biler og traktorer har svært ved at få adgang. Det er netop dét, der gør den til et attraktivt og smart køretøj.


Sådan kan ATV’en blive din

Tidligere blev ATV’er godkendt til traktorbrug i forbindelse med erhverv som landbrug, gartneri og skovbrug, men i dag kan alle blive ejer af en ATV på plader. Du skal være over 18 år og have kørekort b for at køre en ATV på plader. Og så skal den være registreret til vejbrug. Er din ATV godkendt som traktor, kan den føres af 16-18 årige med traktorkørekort og benyttes på offentlig vej med en maksimumfart på 40 km i timen. ATV’er skal være EU-typegodkendt som traktor med en T3-godkendelse og skal registreres med nummerplade.


ATV’er kommer i mange forskellige modeller og varianter. Du kan registrere din ATV på plader i Danmark, og så kan du lovligt bruge den som transportmiddel ved at følge de gældende regler.


Regler og betingelser for en ATV på plader

En ATV på plader er de seneste år blevet et populært køretøj blandt flere i Danmark, men også i Europa er de cross-lignende motorkøretøjer blevet almindeligt udbredte. En ATV på plader kan lovligt bruges på de danske veje, såfremt de er korrekt registreret og med tilladelse til at køre på de offentlige veje.


I 2005 blev det godkendt, at en ATV på plader måtte bruges som transportmiddel på lige fod med en bil i Danmark. Med andre ord skal en ATV på plader efterleve samme regler som en personbil på plader. Det gælder også, når det kommer til færdselsregler og hastighed.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.