Annonce
Fyn

Politiske spilleregler: Ingen røde kort

Carsten Kudsk (DF) synes, det er spild af tid at sidde i Arbejdsgruppen vedr. Bo Schmidt-udvalget.Foto: Michael Bager
Nyborgs 1. viceborgmester synes, det er spild af tid at sidde i et udvalg, der hverken kan eller vil straffe politikere, som ikke overholder spillereglerne.
Annonce

Nyborg: Hvis det ikke har nogen konsekvens at overtræde spillereglerne, hvorfor så overhovedet have dem?

Det spørgsmål rejser byrådsmedlem og 1. viceborgmester i Nyborg, Carsten Kudsk (DF).

Han var indtil for nylig medlem af "Arbejdsgruppen vedr. Bo Smith-udvalget" - et helt særlig udvalg, der har udarbejdet et kodeks for arbejdet i Nyborg Byråd og den kommunale administration.

- Vi er som politikere blevet enige om nogle spilleregler. Men når der ikke er nogen konsekvens, hvis man overtræder dem, synes jeg, jeg spilder min tid, siger Carsten Kudsk.

Han forlod udvalget efter en sag, hvor han mente, en kollega i kommunens ældreudvalg havde forbrudt sig mod regler om ikke at referere fra et lukket udvalgsmøde.

Carsten Kudsk bad formanden for det særlige Bo Smith-udvalg, kommunaldirektør Lars Svenningsen, tage affære, men fik blot den besked, at han måtte gå til politiet, hvis han ville videre med sagen.

Arbejdsgruppen vedr. Bo Smith-udvalget

Kommunaldirektør Lars Svenningsen
Sekretariatschef Tina Andersen
Byrådsmedlem Vibeke Ejlertsen (S)
Byrådsmedlem Martin Stenmann (S)
Byrådsmedlem Rameesh T. Sambanther (S)
Byrådsmedlem Jesper Nielsen (S)
Byrådsmedlem Suzette Frovin (SF)
Byrådsmedlem Anne-Marie Palm-Johansen (DF)
Byrådsmedlem Søren Svendsen (V)
Byrådsmedlem Martin Huus (V)
Byrådsmedlem Anja Kongsdal (V)
Byrådsmedlem Anne Dyrhøj (V)
Annonce

- Fungerer godt

Byrådsmedlem Martin Stenmann (S), der også er medlem af det særlige Bo Smith-udvalg, har flere sager, hvor han mener, spillereglerne i det såkaldte kodeks for administrationens betjening af byrådet er blevet brudt.

En af dem er it-sagen om skjult overvågning af ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk, hvor der gik flere uger, før politikerne blev orienteret.

En anden er en sag, hvor Martin Stenmann som næstformand i kommunens erhvervs- og udviklingsudvalg måtte læse avisen for at finde ud af, at en større virksomhed, der arbejder med genbrug af bildæk, er på vej til byen.

Men modsat Carsten Kudsk har Martin Stenmann valgt at blive i Arbejdsgruppen vedr. Bo Smith-udvalget for at tage disklissionerne dér.

- Det er rigtig rart, at vi har et forum, hvor vi kan mødes og tale om tingene, når der opstår skærmydsler. Og det fungerer rigtig godt, siger Martin Stenmann.

Han indbringer sagen for udvalget, når han føler, politikerne bliver informeret for sent, eller der er beslutninger, der ikke bliver fulgt op på.

- Hvis ikke man er tilstrækkeligt informeret som politiker, kan man jo komme til at sige noget, der er forkert. Og det er ikke rart for en politiker, tilføjer Martin Stenmann.

Annonce

Ingen kort

Arbejdsgruppen vedr. Bo Smith-udvalget hverken kan eller vil dømme om og uddele straffe for at overtræde i de to kodeks for henholdsvis politikernes og embedmændenes måde at agere på, politikerne har vedtaget.

Der er ingen gule eller røde kort.

Og når Carsten Kudsk samtidig føler, byrådets kodeks for politikernes opførsel begrænser hans ytringsfrihed, har han altså valgt at træde ud.

Martin Stenmann har valgt en anden vej.

- Jeg synes faktisk, de kodeks, vi har vedtaget i arbejdsgruppen, er et rigtigt godt tiltag i forhold til, hvordan vi politikere skal behandle hinanden, og den måde, administrationen skal servicere politikerne på. Og det handler først og fremmest om ordentlighed, fastslår han.

Martin Stenmann (S) mener, Arbejdsgruppen vedr. Bo Schmidt-udvalget er et vigtigt forum.Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce