Annonce
Fyn

Politiske modstandere i Odense vil hjælpe det lokale erhvervsliv

Claus Skjoldborg Larsen (S) i forgrunden og Mark Grossmann (V) i baggrunden er gået sammen om et udspil uden om de normale partiapparater for i denne særlige coronatid at få hjælp til det lokale erhvervsliv på dagsordenen. De er kommet med seks forslag, som er lanceret på de sociale medier, men også kan læses her. Foto: Oldboat Productions
Mark Grossmann (V) og Claus Skjoldborg (S) kommer med seks idéer til, hvordan Odense politisk kan være med til at styrke det lokale erhvervsliv. De er ment som et diskussionsoplæg, påpeger de to.
Annonce

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at to politiske modstandere går sammen om at præsentere et fælles politisk udspil uden om partitoppen. Men i en krisetid præget af usikkerhed, kan et utraditionelt samarbejde på tværs af partilinjerne måske være med til at give en fornyet tro på, at tingene bliver bedre.

Det er i hvert fald intentionen i et erhvervsvenligt udspil, som skal skabe økonomisk vækst, fra Venstres Mark Grossmann og Socialdemokratiets Claus Skjoldborg Larsen.

- Vi er begge blevet kontaktet af forskellige erhvervsfolk, som efterlyser noget mere handling, og derfor er vi kommet op med de her seks forslag. Det kan sammenlignes med, hvis vi havde deltaget i en paneldebat. Vi har kastet nogle bolde op i luften, så kan man arbejde med det, som man vil, siger Mark Grossmann.

De har præsenteret udspillet i en video, som er lagt på Facebook, hvor man blandt andet kan se dem diskutere med den succesfulde investor og serieiværksætter Torben Frigaard Rasmussen, der sidder i over 20 bestyrelser.

- Det er vigtigt, at erhvervslivets stemme bliver hørt lige nu, specielt nogle af dem, som gør noget ekstra for iværksættermiljøet og gerne vil Odense. Derfor prøver vi at lægge op til debat, siger Claus Skjoldborg Larsen.

De seks forslag

1: I sommerperioden skal Odenses store turistattraktioner være gratis for at gøre Odense til centrum for et stort rykind af hjemlige turister.

2: Virksomheder og kommune skal flytte så mange møder og aktiviteter som muligt fra egne lokaler til hoteller, restauranter og egnede selskabslokaler.

3: Odense Kommune skal ikke skrue ned for forbruget af serviceydelser fra de private virksomheder.

4: Etabler en taskforce udelukkende bestående af lokale erhvervsfolk. Inden sommerferien skal de komme med et idékatalog til nye initiativer.

5: Virksomheder med hjemsendte medarbejdere skal sikres en større fleksibilitet. Det skal ikke være forbudt for hjemsendte medarbejdere at arbejde, når særlige forhold taler for noget andet.

6: For at vise holdånd med de mange medarbejdere, der er gået ned i løn, skal alle folketingspolitikere og kommunalpolitikere gå 20 procent ned i løn resten af året.

Annonce

Blanding af lokal- og landspolitik

De seks forslag holder sig ikke til lokalpolitik. Fx er der forslag om at lade alle politikere gå 20 procent ned i løn, og om at virksomheder med hjemsendte medarbejdere kan få lov til at bruge dem i mindre omfang til særlige formål.

Men hovedparten fokuserer på lokale forhold. Fx en idé om i en periode at tilbyde gratis entre til nogle af de store turistattraktioner i byen.

- Odense kommer til at mangle de internationale turister denne sommer. Omvendt holder mange danskere deres ferie herhjemme. Derfor skal Odense give turisterne så mange fordele, at de vælger os fremfor noget andet – til gavn for det lokale erhvervsliv. Og her kan gratis entre være med til at lokke turister til fra både Jylland og Sjælland og resten af Fyn til Odense - hvis det vel at værke kan lade sig gøre på en måde, for der vil selvfølgelig også være et indtægtstab fra turistattraktionerne, som skal adresseres, siger Mark Grossmann.

Læs alle seks forslag i den tilhørende faktaboks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce