Annonce
Ærø

Politisk sommerklumme: Drømme er gratis

Tilh¾nger og modstander af nationalpark i det Sydfynske ¯hav m¿des ved Bregninge Kirke p Tsinge hvorfra der er udsigt over en stor del af ¿havet Foto: Katrine Becher Damkj¾r
Annonce

Jeg har en drøm for fremtiden på Ærø.

Jeg drømmer, ærøboerne vil interessere sig mere for hinanden. Jeg drømmer om snak og spørgen nyt på færgerne. Jeg drømmer, at de lokale vil tage imod tilflyttere med åbne arme og tage dem til sig. Jeg drømmer, at tilflyttere vælger Ærø med hjertet. Og ikke fordi ALT helst skal laves om fra dag ET.

Jeg tror, vi i fællesskab kan udvikle Ærø med respekt fortiden og de muligheder, der er for at skabe et lokalt levebrød. Jeg drømmer at Ærø som tilflytningssamfund vil bevare sin magi og give plads til at dele med flere. Unge som ældre vil forsat kunne drages mod Ærø.

Jeg drømmer om tryghed og udvikling for børn og unge. Jeg drømmer om Ærø som et stort fælleskab, hvor alle samfundsklasser og befolkningsgrupper nyder hinanden. Jeg drømmer, at Ærø Madservice sætter nye ærøske kartofler på menuen.

Jeg drømmer at turismen udvikler sig på Ærøs betingelser. Jeg håber og tror, at vi kan sikre Ærø som et helårssamfund med værdier, der gør os spændende også for turismen. Turismen på Ærø er alt fra B&B til hoteller. Et feriehus på Ærø er et restaureret helårshus. Ærø har alt fra shelters til luksuslejligheder. Jeg drømmer om flere luksuslejligheder i vores byer. Ærø kan godt klare flere turister uden at virke overfyldt.


Jeg drømmer, at det ærøske helårssamfund er vores største turistmagnet. Ærø er en ø med alle tilbud. Jeg drømmer om cykelsti fra Marstal til Søby. En cykelsti der går ned igennem vores byer og bagom Bregninge.

Bent juul Sørensen, Ærøs Fremtid


Jeg drømmer om hurtigere færger, samt færger med plads og udsyn fra salonerne. En sejlads med Ærøfærgerne skal være både en visuel oplevelse samt en kulinariske oplevelse. Jeg drømmer om løbende udskiftning af færgerne med anerkendt teknologi. Jeg drømmer om parkeringspladser og et moderne rejsecenter i Ærøskøbing. Jeg drømmer, at det ærøske helårssamfund er vores største turistmagnet. Ærø er en ø med alle tilbud. Jeg drømmer om cykelsti fra Marstal til Søby. En cykelsti der går ned igennem vores byer og bagom Bregninge. Jeg drømmer om lokkende informativ og indbydende skiltning af vandrestier og cykelruter langs vores kyster.

Jeg drømmer om udstillinger på Søbygård, der kan formidle Ærøs 430 års samhørighed med Slesvig. Ærø er det eneste område i Slesvig, der aldrig har været tysk. Ærø er det eneste område i Nordslesvig der aldrig er blevet genforenet. Det må kunne bære en udstilling?

Jeg drømmer, at Ærøs status som grøn ø bliver anerkendt. Jeg drømmer om en elbil til alle husstande. Jeg drømmer om flere vindmøller på Ærø. Vinden er vores råstof. Jeg drømmer om andre energikilder i vores fjernvarmeanlæg. Jeg drømmer om moderne spildevands ledninger med forsinkelser indbygget. Jeg drømmer om et Ærø der ikke udleder spildevand 10 steder som i dag. Jeg drømmer om underjordiske bassiner, der kan indgå i byfornyelseprojekter i vores tre store byer. Jeg drømmer om forsat god vandkvalitet på Ærø. Og anerkendelse for dette. Jeg drømmer om åbenhed i analyserne og ingen skræmmekampagner byggende på frygt og uvidenhed. Jeg drømmer om en stærk og sammenhængende forsyningssektor på Ærø. Drømmen dækker både drikkevand og fjernvarme. Sammen kan vi være stærkere. Jeg drømmer om en genbrug og affaldspolitik på Ærø, der ligger i slipstrømmen af det nyeste og fremmeste i Danmark. Jeg drømmer om medlemskab af stærke netværk indenfor affald og genbrug.

Jeg drømmer om et stærkt liberalt erhvervsliv på Ærø. Mulighederne for uddannelse skal opsøges. Navigationsskolen er vores fyrtårn. Men det øvrige erhvervsliv skal også føle sig velkomment og accepteret. Sidst men ikke mindst har Ærø et af Danmarks største skibsværfter. Jeg drømmer om denne position skal bevares. Grundlaget er en snarlig havneudvidelse i Søby.

Ja, jeg har mange drømme. Drømme er gratis. Fornemmelsen er så dejlig. Rigtig god sommer.

Politiske sommerklummer

Redaktionen har bedt de partier og lister, der er repræsenteret i Ærø Kommunalbestyrelse, om at skrive en klumme hver om, hvad de ser som det vigtigste for Ærø den kommende tid.

Vi bringer klummerne over otte mandage i løbet af sommeren.

  • 22. juni: Ærø Plus
  • 29. juni: Ærø i Centrum
  • 6. juli: Det Konservative Folkeparti
  • 13. juli: Ærøs Fremtid
  • 20. juli: Venstre
  • 27. juli: Socialdemokratiet
  • 3. august: Dansk Folkeparti
  • 10. august: Socialistisk Folkeparti
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce