Annonce
Langeland

Politisk redaktør: Langeland og Ærø kan forvente pengegaver, der kan mærkes

Statsminister Mette Frederiksen fortæller avisen Danmarks journalist Kasper Løvkvist og politisk redaktør Thomas Funding om udligningsreformen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Politisk redaktør på avisen Danmark Thomas Funding vurderer, at ø-kommuner som Ærø og Langeland kommer til at vinde på det udspil til en udligningsreform, som regeringen præsenterer torsdag.
Annonce

Ærø/Langeland/Christiansborg: Der er flere penge på vej til ø-kommuner som Ærø og Langeland, når regeringens længe ventede udligniningsreformen bliver præsenteret torsdag. Det vurderer avisen Danmarks politiske redaktør, Thomas Funding.

- Jeg ville være meget overrasket, hvis ikke landets ø-kommuner kommer til at vinde på det udspil, regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen præsenterer torsdag, siger han.

Det bygger han blandt andet på nogle de parametre, hun opstillede i et interview i avisen onsdag, hvor hun blandt andet nævner fraflytning, beskæftigelsesgrad, hvor i landet der er vækst, ligesom gennemsnitsalder for en kommunes indbyggere også spiller ind.

- Mange af de parametre passer godt til ø-kommunerne. De har mange af de udfordringer, som hun siger, at hun vil gøre noget ved. Hun nævner også i interviewet, at ø-kommuner har et særligt fokus for regeringen.

Spørgsmålet er så, siger Thomas Funding, om det vil være nok for de enkelte kommuner. Det vil vise sig, når der bliver regnet på det i de enkelte kommuner efter offentliggørelsen torsdag. Ifølge det, der foreløbig har været ude, kommer 60 kommuner til at vinde på den nye ordning.

- En stor del vinder ikke ret meget. Det vil minde om status quo. Men jeg vil forvente, at kommuner som Langeland og Ærø vil være kommuner, hvor det relativt set kan mærkes.

Udligningsordningen kan beskrives som en Robin Hood-ordning og skal sikre, at kommunerne landet over leverer nogenlunde den samme service til deres borgere. Der har længe været utilfredshed med den nuværende ordning blandt nogle borgmestre, som har påpeget fejl og skævheder. Det er de skævheder, regeringen forsøger at rette op nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce