Annonce
Langeland

Politisk møde tilbage på rådhuset: Langeland i mere vante rammer

Kommunalbestyrelsen rykker tilbage til rådhuset til sidste møde for sommerferien. Arkivfoto: Michael Bager
Kommunalbestyrelsen mødes i rådhussalen, maksimalt 24 tilhørere
Annonce

LANGELAND: Det bliver endelig i de vante rammer, når kommunalbestyrelsen træder sammen for sidste gang inden sommerferien. Mandag den 29. juni foregår mødet i rådhussalen i Rudkøbing.

Det bliver dog med begrænsninger, da Danmark endnu ikke er fri for coronavirussen. Det indebærer således, at der maksimalt bliver lukket 24 tilhørere ind. To af pladserne er reserveret pressen, oplyser stabschef Anders Thrane Niebuhr fra Langeland Kommune.

Dukker der flere end 24 op, vil det blive nødvendigt at afvise de sidste i døren.

Der er skiltning og håndsprit ved indgangen. Alle vil blive bedt om at gå direkte til den tilhørerplads, som er ledig til dem, og blive der, så der er mindst mulig aktivitet i lokalet, tilføjer stabschefen.

Annonce

En meter mellem hver

Og ellers skal man leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. De går blandt andet på, at der skal være mindst en meter mellem midten fra det ene stolesæde til midten af det ved siden af.

Det er første gang siden marts, at man holder møde i rådhussalen. Allerede ved mødet i marts var der håndsprit, lige som man ikke gav hånd. Møderne i april og maj foregik med medlemmerne af kommunalbestyrelsen siddende hjemme - eller i hvert fald for sig selv - og med mulighed for andre at følge med på internettet via Kommune-TV.

Og det første møde i juni fandt sted i Sundhedshuset i Rudkøbing.

Dagsordenen på mandag er i øvrigt en blandet landhandel. Gruppeformand Ulrik Kølle Hansen (V) vil på baggrund af henvendelser fra en række landmand, der er plaget af råger have en status på, hvordan det går, og om der er reguleret (skudt nogle af disse fugle).

Der er den lovbefalede årlige ligestillingsredegørelse samt et forslag om, at borgmester Tonni Hansen (SF) hen over sommerferien får  en videregående bemyndigelse til at afgøre sager, der drejer sig om covid-19, på kommunalbestyrelsens vegne og med pligt til straks derefter at orientere de 14 øvrige medlemmer om beslutningen via e-mail og desuden orientere på første kommunalbestyrelsesmøde efter ferien.

Det handler om, at man kan træffe hurtige beslutninger for at sikre borgeres, virksomheders og andre kommunale interesser.

Annonce

Flere elever

Der skal behandles en tillægsbevilling til Ørstedskolen, der får flere elever og klasser i 4. og 7. årgang på grund af lukningen af friskoledelen på Magleby Fri- og Efterskole, og man skal finde et nyt kommunalt medlem til Sydlangelands Fjernvarmes bestyrelse.

Meget mere er på programmet. Mødet begynder kl. 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Annonce