Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker vil ikke indgå aftale med Kattens Værn: Folk har også selv et ansvar

Søren Kristensen (V) vil ikke tage spørgsmålet om de herreløse katte op som en sag i Teknik- og Miljøudvalget, men han vil veje stemningen for at se, om det nuværende udvalg har samme holdning som det foregående, hvor sagen sidst blev drøftet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V) afviser at indgå aftale med Kattens Værn om indfangning af herreløse katte. Kommunen har heller ikke ansvar for at håndtere muldvarper og hvepsebo, påpeger han.
Annonce

- Hvad gør Faaborg-Midtfyn Kommune for herreløse katte i dag?

- Hvis der er nogen, der fanger en herreløs kat, så skal man i realiteten spørge kommunen, om den må aflives, hvis det er det, man vil. Det giver vi i reglen lov til.

- Der er 55 andre kommuner, som har indgået en aftale med Kattens Værn, som har tilbudt at stå for indfangning og neutralisering. Hvorfor har man politisk i Faaborg-Midtfyn sagt nej til det samarbejde?

- Jeg henholder mig til den beslutning, som vi (udvalget, red.) traf i sidste periode. Jeg antager, der er den samme holdning i dag, men jeg kan ikke 100 procent vide det. Nu kommer der nogle artikler om det, og så kan vi jo lige flygtigt vende det i udvalget og se, om der er nogle, der ønsker det på dagsordenen. Men i det gamle udvalg var der ikke nogen, der mente, at kommunen havde en rolle i det.


Hvis man har et overskud af katte, så skal man jo sørge for at få dem væk på retmæssig måde og ikke bare slippe dem løs. Folk har også selv et ansvar.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget


- Hvorfor ikke det?

- Der går ressourcer, forvaltningstid og penge til. Det er nogle af bevæggrundene. Men spørgsmålet er også, hvor langt vi som kommune skal gå i arbejdet med dyr. Nogle henvender sig også om muldvarper og hvepseboer. Det er jo heller ikke noget, vi vil påtage os ansvaret for.

- Kattens Værn vurderer, at det for Faaborg-Midtfyns vedkommende vil koste 50-60.000 kroner de første år, men at beløbet vil falde, i takt med der kommer færre katte, idet flere vil blive neutraliseret. Det er vel et beskedent beløb?

- Okay, 50-60.000 lyder jo ikke af meget. Men det har alligevel spillet ind i beslutningen den gang. Men det handler også om, hvor langt det offentlige skal gå ud af den vej og arbejde med de forskellige dyr.

- Ved ikke at indgå en aftale med Kattens Værn og altså lade de herreløse katte passe dem selv, kan man så ikke sige, at I skubber problemet foran jer? Eller risikerer, at problemet bliver værre, fordi kattene formerer sig?

- Det er muligt, ja. Det ved jeg ikke helt. Nogle dør jo også i naturen.

- Er det ikke bedre at gøre noget ved problemet nu, fremfor at vente?

- Pas. Det er muligt. Det er ikke noget, vi har arbejdet så meget med. Det er ikke sådan, at jeg får henvendelser om herreløse katte i tide og utide. Men de er der selvfølgelig.

- Vil du tage sagen op i det nye udvalg?

- Nej, som jeg også har skrevet til Kattens Værn, så antager jeg, at vi vil have den samme holdning, og derfor fortsætter vi den nuværende praksis, indtil vi eventuelt kommer på andre tanker. Nu skriver I nogle artikler, og så kan vi vende det på næste møde. Så vejer jeg stemningen.

- Men du mener ikke, at Faaborg-Midtfyn Kommune bør gøre mere for at hjælpe herreløse katte eller borgere, som føler sig generet af dem?

- Det er ikke nogle tanker, som vi har gjort os politisk. Om det kommer, vil tiden vise.

- Så det er et problem, man som privatperson bør tage sig af?

- Ja, det er det. Hvis man har et overskud af katte, så skal man jo sørge for at få dem væk på retmæssig måde og ikke bare slippe dem løs. Folk har også selv et ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Ingen pladsbillet, intet mundbind? DSB kan intet gøre

Langeland

Klumme: Jeg savner fællessangen

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce