Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker om Mai-Britt-sagen: Administrationen har virkelig gjort, hvad de kunne

Herdis Hanghøi (V) er formand for Sundhed- og Omsorgsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivfoto
Udvalgsformand Herdis Hanghøi (V) anerkender, at Mai-Britt Knudsen har ventet længe, men understreger, at de ydre faktorer, som gør, at et nyt vippeleje endnu ikke har fundet vej til Mai-Britt Knudsen.
Annonce

Ringe: To Venstre-politikere var hurtigt på banen, da avisen for et halvt år siden fortalte om muskelsvindsramte Mai-Britt Knudsen og hendes vakkelvorne vippeleje.

Nu skulle der altså findes en løsning, lød fra formanden for Sundhed og Omsorg i Faaborg-Midtfyn Herdis Hanghøi og formanden for Sundhedskoordinationsudvalget i Region Syddanmark Bo Libergren.

Men Mai-Britt Knudsen har endnu ikke fået et nyt vippeleje. Ifølge Faaborg-Midtfyn Kommune skyldes det, at vippelejet skal specialbygges, og det kan kommunens normale leverandør ikke klare.

Regionspolitiker Bo Libergren mener ikke, der længere er tale om en sag, der vedrører regionen, og han ønsker derfor ikke at udtale sig.

- Sagen ligger hos kommunen, og det er vores samarbejdspartner. Jeg vil ikke give dem karakter for, hvordan de løser deres opgave, siger han.

- Herdis Hanghøi, du sagde til avisen for et halvt år siden, at nu skulle den her sag løses. Men Mai-Britt Knudsen har endnu ikke fået sit vippeleje. Hvordan forholder du dig til det?

- Jeg kan forstå, at administrationen har virkelig gjort, hvad de kunne. Men der har været nogle udefrakommende faktorer med leveringen, som gør, at Mai-Britt ikke har fået et vippeleje endnu. Men sådan er det en gang imellem, at det ikke kun er op til kommunen. Det er jo også vigtigt, at hun får det rigtige, som virker, siger Herdis Hanghøi.

- Mai-Britt Knudsen har ventet i 2,5 år på et nyt vippeleje, mens det gamle falder mere og mere fra hinanden. Er det rimeligt, at hun skal vente så længe på et så nødvendigt hjælpemiddel?

- Det har jeg svært ved at svare på, for det afhænger af omstændighederne i den enkelte situation. Det handler om at få den bedst mulige løsning for borgeren. Men det er da rigtigt, at det er lang tid, når man som borger sidder og venter. Det kan jeg godt forstå.

- Men min fornemmelse er, at administrationen gør, hvad de kan for at hjælpe Mai-Britt, og jeg håber, at der snart findes en løsning, lyder det fra Herdis Hanghøi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Langeland For abonnenter

Sejlers sunkne båd giver havn kæmperegning: - Det er lidt forkert i mine øjne

Annonce