x
Annonce
Debat

Politik. At skide i egen rede

Kære Poul Erik Kristiansen

“Skide i egen rede” er et uheldigt udtryk, da det handler om ældreplejen i Assens Kommune. Min mor bor på plejehjem, og er nødt til at have ble på.

I forskellige læserbreve i den seneste tid kan man læse, at formanden for SF i Assens Kommune og medlemmer af Venstres byrådsgruppe er meget enige om, at det var en god ide at skære i hjælpen til de ældre i kommunen. Fra at være en kommune i 2014, der var en af de kommuner på Fyn, som brugte mest per ældre over 65 år, er det nu den kommune på Fyn, som bruger mindst på omsorg. Så når de er så enige i deres politik i SF og Venstre, hvorfor slår de sig så ikke sammen i Assens kommunalbestyrelse? Det vil jo også være nemmere, når vi skal til valg næste gang, hvis der bliver færre partier. Man plejer jo at dele partierne op i rød og blå blok. Og i Assens er SF jo blå.

Formanden for SF, Poul Erik Kristiansen, er jo også formand for Assens Forsyning. Hvor der ikke er den samme sparsommelighed. Hvis ikke vi har Fyns dyreste kloakafgift nu, er vi nok sikre på, at vi får det i de næste mange år. Og det er jo en udgift, som vi alle har oven i kommuneskatten. Dermed er/bliver vi den dyreste kommune på Fyn at bo i.

Og det er sket under Venstres ledelse i løbet af de seneste seks år. Jeg beklager, hvis jeg nu skulle tage fejl. Fordi det kan jo være, at SF gerne vil tage æren for nedskæringerne i ældreplejen.

Poul Erik Kristiansen her i rød t-shirt, men skulle den i virkeligheden være blå, spørger læserbrevsskribenten.
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Skoler og daginstitutioner åbner torsdag den 16. april: - Det kommer til at være en anden hverdag, end den vi kendte før corona

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Brug krisen konstruktivt

Der er stadig et godt stykke vej, men det er som om, man nu kan ane en afslutning på det hele. En tilbagevenden til en eller anden form for normaltilstand, hvad det så end kommer til at indebære. Det er de færreste folk på arbejdsmarkedet, som arbejder på arbejdspladser af Roskilde Festivalens størrelse, så arbejdslivet er også på vej tilbage, og så er det, vi måske kan få noget positivt ud af hele coronakrisen. For de fleste arbejdspladser er på en eller anden måde blevet nulstillet i løbet af den seneste måneds tid. Folk har arbejdet hjemmefra, i skiftehold eller på reduceret tid. Møderne har fundet sted via computeren, hvis ikke arbejdspladsen decideret har været lukket. Det er nu, der skal tænkes over, hvordan den enkelte arbejdsplads skal åbne igen. Hvad du som chef eller medarbejder gerne vil have ændret. For selv om mange af os er glade for at gå på arbejde, så må vi nok konstatere, at den perfekte arbejdsplads er en myte. Det forhindrer ikke, at den kan blive bedre, men det er så svært at ændre ting. Mennesket er - på godt og ondt - et vanedyr, og det er så nemt at vende tilbage til vaner. Også selv om vi udmærket ved, at det ikke er det mest optimale. Når vi kommer retur på arbejdspladsen, er der et fortvivlende lille tidsrum, hvor vi kan ændre noget, før vanen ubønhørligt tager over. Så holder vi de samme møder, vi altid har holdt uden anden årsag end, at vi netop altid har holdt dem. Laver dipperne før dutterne, selv om alle ved, at det bedre kan betale sig at gøre det omvendt. Møder ind klokken otte uden at tænke over, at alle egentlig er mere tilfredse med at møde og gå på andre tidspunkter, og at det måske ligefrem ikke går ud over produktiviteten. Det er måske også nu, at de offentlige ledere og politikerne kunne betale tilbage for den ekstraordinære indsats mange af deres ansatte har ydet og vise dem den tillid at skrue bare lidt ned for kontrolregimet. Man skal nok bare være opmærksom på, at det ikke nytter noget at indkalde til møder og planlægge udviklingsseminarer, når først vi er vendt tilbage, for så sker der ikke noget, og så misser man den chance, som coronaen trods alt har givet os. Det er nu, at tankerne skal tænkes og den postcoronale arbejdsplads tilrettelægges, hvis vi skal byde vanen trods.

Svendborg

Ambulanceredder i frontlinjen: Skal vi sætte vores eget eller patientens liv først?

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce