Annonce
Fyn

Politiets opfordring: Lad være med at stå stille, når I skal hjem fra byen

Alle restaurationer skal for tiden lukke senest klokken 24, og det sender mange mennesker på gaden ved midnat, kunne Fyns Politi konstatere fredag aften. Derfor er det vigtigt, at man bevæger sig i den retning, som man skal for at komme hjem og ikke stimler sammen i grupper, der hurtigt kan vokse sig større end de tilladte 10 personer, minder politiet om. Arkivfoto: Yilmaz Polat.
Fynboerne er generelt gode til at overholde corona-restriktionerne i det offentlige rum, selvom mængden af mennesker kan blive stor, når alle restaurationer lukker klokken 24.
Annonce

Fyn: Der er løbende kommet nye regler for danskernes samvær, men forsamlingsforbuddet er, som det har været, siden det blev indført, og det er folk gode til at rette ind efter. Sådan lyder fra Fyns Politi, som fredag brugte en del ressourcer på at sikre, at de restriktioner, som skal forhindre spredning af coronavirus, blev overholdt.

- Der har været nogle opgaver for os at løse, fordi der er rigtig mange mennesker, men jeg synes, at det går godt. Her i Odense er det i Munke Mose om eftermiddagen og om aftenen, og det er, når restaurationerne lukker klokken 24, vi kan have nogle udfordringer, siger vagtchef hos Fyns Politi Torben Jakobsen.

Men indtil videre har fynboerne kunnet overholde reglerne, også selvom et område som Munke Mose i centrum af Odense lokker på en solbeskinnet fredag eftermiddag.

- På et tidspunkt vurderede man, at der sammenlagt var 400-500 mennesker i Munke Mose, og det kan jo i sig selv være mange. Men vi havde patruljer dernede for at se, hvordan det forholdt sig, og folk sad i små grupper og holdt afstand, og derfor var de mennesker ikke for mange. I morgen kan 100 mennesker være for mange, hvis de ikke holder afstand, men vi synes, det gik godt fredag, siger Torben Jakobsen.

Så længe der holdes god afstand, kan der være plads til mange mennesker i eksempelvis Munke Mose, lyder det fra Fyns Politi, som fredag var massivt til stede i Odense for blandt andet at holde øje med, at forsamlingsforbuddet ikke blev overtrådt. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Annonce

Gå ud og gå videre

- Vi havde også en opgave, da alle restaurationer lukkede klokken 24. Så skulle alle hjem, og det gjorde selvfølgelig, at alle mødtes i de smalle gågader i Odense. Det kunne godt se voldsomt ud, og derfor var vi massivt til stede for at vejlede og se til, at alt foregik, som det skulle.

- Nogen kan have tænkt: Hold da op, der er mange mennesker her. Det var der også, og folk skal tænke sig om - det nytter ikke noget, at de står stille i grupper af mange, for så er det lige pludselig en forsamling. Folk skal gå ud og gå videre, lyder opfordringen fra vagtchefen.

Der blev også taget hul på pinsen med behørig afstand andre steder på Fyn. I Kerteminde var der ifølge Torben Jakobsen på et tidspunkt 75 meter kø til ishuset ved Nordstranden, men det gav ikke politiet anledning til at skride ind.

- Ishuset håndterede det rigtig fint. Der måtte komme to ind i butikken ad gangen, og der var afstand mellem de folk, der stod i kø, forklarer vagtchefen.

- Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at navigere rundt i alt det her, for der kommer mange nye regler hele tiden, men forsamlingsforbuddet har ikke ændret sig i lang tid, og det er stadig 10 personer. Vi er til stede, så vi kan snakke med folk. Der er mange, der er i tvivl, om de må det ene eller det andet, og så snakker vi om det, og det løser sig som regel, siger Torben Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG: Han bliver bare ved og ved

Ærø

Brand i container på HCC Bådeværft

Annonce