Annonce
Langeland

Politiet på banen i debat: - Vi vil arbejde på at blive bedre

Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Til borgerne på Langeland!

Der har igennem det sidste stykke tid været sat fokus på politidækningen på Langeland. Flere medier har omtalt, at politiet skulle have glemt Langeland, og at politiet ikke altid kommer, når borgerne har brug for det. Det er vi selvfølgelig meget kede af, og vi er ærgerlige over, at borgerne skulle have fået denne opfattelse af Fyns Politi, idet vi jo netop er sat i verden for at servicere og hjælpe borgerne.

Når vi kigger på de sager, som vi har haft på Langeland i siden den 1. januar 2018 og frem til den 1. november 2019, så viser vores tal et noget andet billede, end det som medierne har fremstillet. Vi har været på Langeland med vores patruljer i alt 1504 gange – og det har været til stort set alle typer af sager. Der ud over har borgere på Langeland benyttet muligheden for at bestille en betjent 22 gange, hvilket Fyns Politi har efterkommet i alle 22 anmodninger. Endelig oplever vi, at vi har et rigtigt godt og tillidsfuldt samarbejde med kommunen i både SSP, kredsråds- og i lokalrådsregi.

Hvorfor har borgerne så ikke lagt mærke til os, når vi rent faktisk dagligt er tilstedet på Langeland? Er vi ikke synlige nok, eller har vi ikke været gode nok til at fortælle om de sager, som I som borgere og lokalpresse gerne vil høre om? Måske er svaret lidt af hvert – vi vil i hvert fald arbejde på at blive bedre til begge dele.

Første tiltag kommer til at handle om hvordan vores lokale ledelse i Svendborg, dagligt får et tættere forhold til den lokale presse, så vi sikrer os, at også de vigtige sager på Langeland kommer til borgernes kendskab. Et andet tiltag kommer til at handle om, hvordan vi kan være mere synlige, når vi har patruljer på Langeland.

Vi er til for borgerne, og vi vil gerne sikre os, at det også er det, som I som borgere på Langeland oplever. I skal ikke føle jer glemt – I skal også fremadrettet ringe efter hjælp fra politiet, når der er behov for det. I kan være helt sikre på, at vi tager anmeldelsen alvorlig, prioriterer og løser den sammen med de øvrige opgaver, vi har. Og skulle det uheldigvis være sådan, at vi ikke har mulighed for at køre til en sag, så vil vi lægge os i selen for at blive bedre til at forklare hvorfor.

På vegne af Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Sejler slår alarm over rengøring på havnen: - Man skider på, at her kommer så mange mennesker

Fyn

Mange busser får nye køreplaner til august

Annonce