Annonce
Langeland

Politiet om ophedet diskussion i Rudkøbing: Vred person kylede handsker i hovedet på kvinde

Apoteker Anja Hoffmann: - Denne utilbørlige opførsel med at smide beskidte handsker i hovedet på folk vil vi ikke finde os i. Derfor er jeg gået til politiet. Arkivfoto: Michael Lorenzen
Kvinde blev vred over seddel i bilrude - politiet overvejer sigtelse for vold

RUDKØBING: En episode uden for og inde på Rudkøbing Apotek udviklede sig ifølge Fyns Politi torsdag så voldsomt, at en kvinde i ophidselse kylede et par gummihandsker i hovedet på en anden kvinde på apoteket i Rudkøbing. Politiet overvejer nu, om den ophidsede kvinde skal sigtes for vold, eller der er tale om en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, som typisk vil give en bøde.

Der skete det, at en familie - en mand og en kvinde samt to børn - tilsyneladende havde været på indkøb i byen og derfor havde gummihansker på. På vej tilbage til bilen smed de gummihandskerne på gaden lige ude foran apoteket, fortæller politikommissær Christian Billesø fra Fyns Politi.

Så gik familien hen på et nærliggende offentligt toilet. En person inde fra apoteket havde set, hvad der var sket, og hun gik ud for at sætte en seddel i bilruden om, at "man i Rudkøbing ikke sviner vores by til".

Da familien kom tilbage, blev manden vred, gik ind på apoteket, skældte ud, men fik at vide, at man altså skal bruge skraldespanden til brugte gummihandsker. Han forlod stedet, mens kvinden tog over, kom ind, skældte ud og endte med at kyle handskerne i hovedet på en kvinde, tilføjer Christian Billesø.

- Nu skal vi altså have vurderet episoden. Vi er nok nødt til at bede en jurist kigge på, hvor vi skal lægge "snittet", siger Christian Billesø.

Ifølge politiets oplysninger er den vrede kvinde 43 år med bopæl på Frederiksberg.

Annonce

Apoteker: Aldrig set noget lignende

Apoteker Anja Hoffmann, Rudkøbing Apotek, fortæller, at man som en del af arbejdet er vant til, at der af og til er sure og vrede kunder.

- Det er noget, vi skal kunne håndtere, men denne form for utilbørlig opførsel over for en af mine ansatte, mener jeg altså ikke, at vi skal acceptere, så efter nogle overvejelser besluttede jeg at kontakte politiet og anmelde episoden, oplyser hun.

- Kollegaen selv havde ikke tænkt på at anmelde, men som nævnt finder jeg altså ikke, at vi skal finde os i det. Så må politiet vurdere sagen videre, tilføjer apotekeren.

Anja Hoffmann har ikke rådført sig med andre i branchen.

- Det har jeg mulighed for, men det har jeg ikke gjort i dette tilfælde. Det er min helt egen beslutning, påpeger hun.

Men sagen er alvorligt, også set i lyset af, at man på apoteket gør meget ud af beskytte både kunder og medarbejdere.

- Derfor er det at få smidt beskidte handsker i hovedet særligt grænseoverskridende, fastslår Anja Hoffmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce