Annonce
Fyn

Politiet om drab i Vollsmose: Der har været flere håndvåben i brug ved skyderiet

En 31-årig mand blev skudt og dræbt i Egeparken i Vollsmose natten til torsdag, mens en jævnaldrende blev såret. Ifølge politiet blev der anvendt flere håndvåben ved skyderiet, som udspringer af en langvarig konflikt mellem to grupperinger. Foto: Michael Bager
Der blev anvendt flere håndvåben under skyderiet, der sent onsdag kostede en 31-årig livet og sårede en jævnaldrende i Vollsmose. Det viser efterforskningen hos politiet, der nu arbejder på at klarlægge forløbet og de involverede personer.
Annonce

Politiinspektør Johnny Schou, hvad er status på efterforskningen?

Vi er ikke der, hvor vi kan anholde nogen i sagen. Vi er ved at kortlægge forløbet. Det har været ret kaotisk, og der var ret mange personer til stede. Vi prøver nu, om vi kan få klarlagt, hvem der var der, hvad sammenhængen var og hvad vi kan sige om deres færden.

- Der søger vi hjælp hos befolkningen. Vi tror, at der må være rigtig mange, der har billeder eller viden, som vi kunne have behov for. Hvis nogen ligger inde med noget, skal de ikke undervurdere betydningen. Selvom det ikke ser ud til at være noget, kan det være lige nøjagtig dén brik, der får to andre brikker til at hænge sammen.

Er I afhængige af offentlighedens hjælp lige nu?

- Vi har nogle ting, som vi kan arbejde med. Men for at kunne stykke det rigtige billede sammen og være sikre i vores sag, er vi afhængige af, at offentligheden også byder ind.

Der må være en del videoovervågning fra Egeparken?

- Vi har noget allerede, og vi tænker, at der i lokalmiljøet eksisterer videoer, som vi gerne vil se også. Så vi har det bedst mulige grundlag – også for at kunne dokumentere forløbet i en efterfølgende retssag. Det er jo en ganske alvorlig sag.

I den tidligere skudsag fra Bøgetorvet i februar 2019 var der omfattende videomateriale, der viste hele episoden og forløbet omkring den. Har I noget tilsvarende her?

- Vi har noget videomateriale, og det skal vi nok vise, når vi er klar til det. Det er for tidligt nu.

Du sagde, der var mange personer til stede. Har I nogen formodning om, hvor mange gerningsmænd og -våben, der er tale om?

- Vi kan umiddelbart se, at der har været flere våben i anvendelse. Og der er tale om håndvåben. Der har været en masse snak om, hvorvidt der var tale om tungere våben, men det var det ikke.

Johnny Schou, politiinspektør og leder af efterforskningscentret i Fyns Politi. Foto: Nils Svalebøg

Det forlyder, at der er flere beboere i Vollsmose, der godt ved, hvem der har været på stedet. Har I fået vidneforklaringer eller tip, der har peget jer i retning af personer, som I mistænker?

- Nu tager vi kontakt til beboerne derude og snakker med dem og samler den viden, vi har. Men vi har en god idé om, hvem kernepersonerne kan være.

Er motivet stadig stridighederne mellem grupperingerne?

- Ja, det tænker vi. Men det er ikke klarlagt, om det går på grupperingsniveau, eller om det skyldes uoverensstemmelser mellem personer i grupperingerne. Det skal efterforskningen også klarlægge.

Mener I, at skyderiet sent onsdag hænger sammen med den tidligere skudepisode i Fyrreparken 17. juni?

- Ja, det gør vi. Og det indgår også i den aktuelle efterforskning omkring personerne i de to grupperinger.

Har I undervurderet alvorligheden af spændingerne mellem de to grupper? Skulle I have gjort mere for at dæmme op for det, der er sket?

- Det mener jeg ikke. Vi har oprettet visitationszonen, og vi har sendt patruljer ud, som har visiteret massivt. Vi har lagt vægt på, at det er de rigtige, de visiterer. Og der er også gjort fund derude.

- Jeg tænker ikke, vi kunne have sat mere op. Vi vil aldrig kunne mandsopdække alle i Vollsmose 24/7. Så risikoen for, at det pludselig blusser op et eller andet sted, vil være der. Og det er rigtig svært at forhindre. Men vi kan have en undren over, at der er så mange våben i omløb, og de tilsyneladende er så let tilgængelige.

Det er vel også sandsynligt, at der kommer et modangreb mod den anden gruppering?

Det udelukker vi ikke, og vi gør os tanker om, hvordan vi skal håndtere det, hvis det bliver tilfældet. Men det er ikke planer, jeg kan dele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce