Annonce
Fyn

Politiet næsten to uger efter skuddrab: Efterforskningen er krævende og kompleks

Politiet fortæller for første gang i over en uge om efterforskningen af skyderiet og drabet på en 31-årig mand i Egeparken den 24. juni sent om aftenen. Foto: Michael Bager
Fyns Politi anerkender, at offentligheden har stor interesse i skyderiet i Egeparken, der kostede en 31-årig mand livet. Af hensyn til en krævende og kompleks efterforskning er det dog meget begrænset, hvad politiet vil fortælle om sagen nu.
Annonce

Fyns Politi ser sig nødsaget til at holde kortene tæt til kroppen, hvis de skal finde frem til den eller de personer, der står bag skuddrabet på en 31-årig mand i Egeparken den 24. juni sent om aftenen.

Politiet har selv involveret offentligheden og bedt om hjælp i form af billeder, videoklip eller viden om episoden, der kan sætte skub i efterforskningen. Men knap to uger efter skyderiet, der også sårede en anden mand, er det småt med ny information fra politikredsen den anden vej.

- Vi melder alt det ud, vi kan og som er forsvarligt i forhold til vores efterforskning – det er bare ikke særligt meget lige nu. Hvis vi siger for meget nu, kan det koster os dyrt i den anden ende ved enten at ødelægge efterforskningsspor eller i bedste fald at besværligøre det. Derfor er vi meget påpasselige. Det beklager vi, men det er nødvendigt, udtaler vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen.

- Vi er helt bevidste om, at der er et pres for, at vi holder medier og offentlighed orienterede i den her sag. Men vi må også bare konstatere, at dét at efterforske en drabssag i et miljø som det, vi har med at gøre her, det er tungt og komplekst. Vores højeste prioritet er at finde og stille gerningsmanden eller gerningsmændene til ansvar i den her sag. For at det skal lykkes, er vi nødt til at holde kortene tæt til kroppen, siger han.


Hvis vi siger for meget nu, kan det koster os dyrt i den anden ende ved enten at ødelægge efterforskningsspor eller i bedste fald at besværligøre det.

Richardt Jakobsen, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi


Annonce

Uvist om dykkere gav gevinst

Heller ikke undersøgelserne i Odense Å nær Vollsmose torsdag og fredag vil politiet fortælle om. Vicepolitiinspektøren bekræfter dog, at dykkerne fra Søværnets Dykkertjeneste var der i forbindelse med skudssagen.

- En del af efterforskningen pegede os i sidst uge i retning af åen, og derfor har vi haft hjælp til at afsøge den. Af efterforskningsmæssige hensyn kan jeg på nuværende tidspunkt ikke fortælle, om vi har fundet noget, men blot bekræfte, at vi har været der, og at det er i relation til skudsagen.

Dykkere fra Søværnets Dykkertjeneste hjalp torsdag og fredag Fyns Politi med at undersøge Odense Å i området mellem Åsumvej og Teglværksvej i Odense. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Fordi skyderiet skete som del af en konflikt mellem to bandegrupperinger, er de tekniske spor ekstra vigtige, da politiet ikke skal forvente nogen hjælp fra de involverede parter.

- Når vi arbejder i et miljø, hvor der ikke er særligt mange, der har lyst til at tale med os, bliver de tekniske spor vigtige elementer i efterforskningen. Det er et tidskrævende arbejde, som vi fortsat er i gang med, og som vi derfor heller ikke kan sige noget om i øjeblikket, andet end vi stadig er meget interesserede i relevant video eller tips fra beboere i området, som måtte ligge inde med noget på for eksempel deres telefon, siger Richardt Jakobsen.

Politiet er fortsat i gang med afhøringer og genafhøringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Annonce