Annonce
forside

Politiet advarer om falsk taksator: Snyder sig til tusindvis af kroner

Politiet advarer mod en mand, som svindler sig til mange tusinde kroner på Fyn. Det er løgn og latin, siger afdelingen for økonomisk kriminalitet i Fyns Politi. Foto: Palle Herløv

En mand midt i 40'erne er tidligere dømt for bedrageri og har også afsonet sin straf. Nu huserer han igen, og ved at udgive sig som taksator lokker han penge ud af forretningsdrivende.

Annonce

En velklædt mand midt i 40'erne og tilsyneladende ganske troværdig har de seneste måneder snydt sig til tusindvis af kroner ved at udgive sig som taksator flere steder på Fyn.

Netop fordi han har gjort det så mange gange går afdelingen for økonomisk kriminalitet i Fyns Politi nu ud og advarer mod netop den pågældende mand og de metoder, han tilsyneladende gang efter gang lykkedes at narre penge ud af folk med.

- Vi har en stribe anmeldelser liggende, og der kan også sagtens være nogle, som ikke har anmeldt det, siger Ebbe Krogaard, som efterforsker sagerne om bedrageri i Fyns Politi.

Ifølge ham er fremgangsmåden nogenlunde den samme hver gang for den mere end 190 centimeter høje velklædte herre.

Han kommer ind i en forretning, hvor han ved kassen pludselig får et opkald på sin mobiltelefon. Han udgiver sig for at være taksator, og under samtalen kan ekspedienten ikke undgå at høre om, at der tales om vandskade og erstatninger.

- Han har lige fået en vandskade, og nu er der noget computerudstyr, fjernsyn eller andet, som har fået vandskade i indpakningen eller emballagen, og derfor ikke kan sælges på normal vis, fortæller Ebbe Krogaard.

Derfor tilbyder manden nærmest lidt henkastet og hurtigt ekspedienten at købe varen billigt f.eks. til 3000 kroner.

Til trods for, at de fleste ved, man skal være mistænksom ved den slags handler, er der alligevel nogle, som vælger at slå til dette "gode" tilbud. Manden får 3000 kroner, og bagefter ser ekspedienten hverken ham, penge eller computer.

- Folk falder i og betaler 3000 kroner for en computer, han senere skal levere. Men den kommer selvfølgelig ikke, siger Ebbe Krogaard.

Hvis sådan en herre kommer ind og tilbyder én en vare fra en vandskade eller en anden skade, skal man lade være. Det er løgn og latin.

Ebbe Krogaard, Fyns Politi
Annonce

Tidligere dømt

Politiet ved faktisk godt, hvem manden er, for han har tidligere siddet varetægtsfængslet for bedrageri, har fået dom for det og har også afsonet. Nu er han så på fri fod, men alligevel er det ikke så nemt at få fingre i ham. Manden har nemlig ingen fast bopæl, så derfor vides det ikke, hvor han opholder sig.

Senest har politiet fået anmeldelser fra folk, som er blevet snydt i både Odense og Nyborg, men der ligger også anmeldelser på manden tilbage i foråret.

Nu advarer afdelingen for økonomisk kriminalitet, at man falder for fristelsen.

- Hvis sådan en herre kommer ind og tilbyder én en vare fra en vandskade eller en anden skade skal man lade være. Det er løgn og latin, siger Ebbe Krogaard.

Han beder også til, at man melder til Fyns Politi, hvis man har været udsat for den slags for bedrageri. Fyns Politi træffes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce