Annonce
Fyn

Politi efter flere tricktyverier: Tænk over hvem du lukker ind

Politiet har mistanke om, at det kan være den samme mand, som flere gange har haft held til at snyde sig ind hos borgere i Odense og siden forsvinde - typisk med deres pung. Arkivfoto: P. Qvist/Colourbox.
Flere anmeldelser om en tricktyv, der under forskellige påskud får adgang til private hjem, får Fyns Politi til at opfordre borgerne til at overveje, hvem de lukker ind.
Annonce

Skibhus: Mandag aften modtog politiet i løbet af godt en halv time to anmeldelser om en mand, som havde snydt sig ind i private boliger i Odense. Eftersom Fyns Politi tidligere har fået anmeldelser om lignende hændelser, opfordrer politiet nu borgerne i Odense til være mere opmærksomme på, hvem de byder indenfor.

- Typisk banker det på døren, og udenfor står en mand, som for eksempel hævder at komme fra varmeværket eller hjemmeplejen. Eller han spørger, om han må låne en telefon mod betaling. Og når han er kommet ind, formår han at skabe så meget forvirring, at han kan stjæle noget af værdi. De fleste gange har det været en pung, forklarer vagtchef hos Fyns Politi Hans Jørgen Larsen.

De anmeldelser, som politiet har fået, er ifølge vagtchefen typisk fra folk, som er lidt oppe i alderen.

Mandag aften lykkedes det manden at komme ind i boliger på Sprogøvej og Skibhusvej, og han blev beskrevet som en misbrugertype på omkring 40 år. Han var karseklippet, 180-190 centimeter høj og iført en grå eller grønlig jakke og blå jeans, og han blev set cykle væk fra den ene adresse.


Det her er selvfølgelig en påmindelse til borgerne om, at man skal tænke over, hvem man lukker ind. Hvis ikke man venter besøg af en mand, der svarer til signalementet, skal man ikke lige lukke ham ind.

Hans Jørgen Larsen, vagtchef i Fyns Politi


Fredag modtog politiet også en anmeldelse om en tricktyv på Skibhusvej. Manden var kommet ind i en lejlighed under påskud af at ville låne en telefon, og derefter havde han bedt om et glas vand. Da beboeren hentede glasset, forlod manden lejligheden med beboerens pung.

Søndag lykkedes det en mand at få en kvinde på Sprogøvej til at lukke sig ind efter en forklaring om, at han havde låst sig ude og nu manglede både nøgler og penge. Han fik lov at låne kvindens telefon, og han bad også om noget at drikke. Da han havde forladt adressen, opdagede kvinden, at hendes pung også var væk.

- Det her er selvfølgelig en påmindelse til borgerne om, at man skal tænke over, hvem man lukker ind. Hvis ikke man venter besøg af en mand, der svarer til signalementet, skal man ikke lige lukke ham ind, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen.

Annonce
Fyn

Følg OB's kamp for at nå det gode selskab

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce