Annonce
112

Politi-hattrick: Tre narkobilister snuppet på samme vagt

Tre påvirkede trafikanter måtte blæse i narkometeret indenfor et halvt døgn. Arkivfoto: Morten Dueholm
En kørte med hash, en anden med kokain og en tredje med amfetamin i blodet.

Sydfyn: Fyns Politi formåede indenfor en periode på bare 11 timer at snuppe hele tre narkopåvirkede bilister på de sydfynske veje.

Den første var en 22-årig mand fra Østfyn, der onsdag klokken 15.45 kørte så hasarderet på Svendborg-motorvejen, at patruljebetjentene greb ind.

Det fortæller leder i Fyns Politis operative afdeling, fungerende politikommissær Rasmus Tyllesen.

- Bilisten overhalede flere biler indenom i nødsporet, og da kollegerne fik ham standset, viste det sig, at han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev desuden testet positiv for hash og fik senere taget en blodprøve til brug i en retssag.

Rasmus Tyllesen fortæller, at der nok venter en pæn bøde for de tre lovovertrædelser - og måske endda frihedsstraf.

- Alene det at køre i frakendelsestiden koster en månedsløn første gang, man gør det. Det koster også at køre med hash i blodet alt efter, hvor stor koncentration, der er tale om, og at køre i nødsporet er også strafbart. Men alt afhænger af, om den unge mand er tidligere straffet for noget lignende. Er han det, kan der blive tale om en frihedsstraf, vurderer han.

Klokken 20.40 samme aften var betjentene igen vidne til en alvorlig færdselsovertrædelse.

Det skete, da en 21-årig lokal mand kørte over for rødt lys i krydset Toldbodvej-Nyborgvej i Svendborg. Narkometeret viste, at han var påvirket af kokain, og han kan nu også se frem til en tur i retten.

Senere på natten - klokken tre - var det en 52-årig mand, der måtte puste i narkometeret. Han blev standset af en patrulje på Odensevej i Svendborg, da han kørte på sin - i øvrigt uforsikrede - knallert med amfetamin i blodet.

Rasmus Tyllesen mener, at det er lidt usædvanligt, at det for alle tres vedkommede er tale om euforiserende stoffer og ikke alkohol, som vil være mere forventeligt her i decembers julefrokosttid.

- Men vi kører derude og holder øje med færdslen, siger han.

Og som det forstås, har betjentene altså både alkometer og narkometer med i bilen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Selv vegetartossede kunder har vel også lidt ret

Måske er det atter engang vores fortid med den fede fynske muld, der har gjort os lidt træge i forhold til udvikling og trends her på Fyn? Enhver hernede ved som bekendt, at netop fordi de gode grøntsager og afgrøder nærmest sprang op af jorden, uden at vi for alvor gjorde noget, så har vi haft det lidt skidt med at tænke nyt. I hvert fald kan noget godt vente til i morgen ... Sådan mener folk uden for Fyn i hvert fald, at vi nogen gange har kunnet have det med nye ideer og nye tanker. Da Svendborg Kommune for nogle år siden hyrede et bureau til at finde ud af branding-mulighederne for kommunen og erhvervslivet her generelt, så lavede de først en afdækkende analyse af, hvad der kendetegner svendborgenserne. Og det var kort sagt: At vi lever i fortiden og venter på besked. Altså groft sagt - og det modsatte af at leve i fremtiden og selv tage initiativet. Måske er det det, der kommer til udtryk hos flere af vores virksomheder i øjeblikket - og som det måske er værd at kigge nærmere på. Avisen tog nemlig ganske rigtigt på jagt efter en god erhvervshistorie hos BF-Oks - I ved, det kendte og velrenommerede kødgrossist-firma i Hesselager. Men mødte udover successen også en ejer, der var træt af den udvikling. Det er selvfølgelig fuldstændig forståeligt, at det er træls med den mulige disruption, firmaet er ude for, når kunderne ikke længere kun efterspørger den primære vare på hylderne, nemlig kødet. Det er klart, at det kræver omstilling af produktionen og forståelse af brugernes nye behov. Vi er helt med på udfordringen herfra - det er nærmest ligesom skærm-tossede medieforbrugere, der også efterspørger andet end papir. Det, der er så slående, er, at det faktisk er lykkedes BF-Oks at omstille produktionen, så den i dag udgør fem-syv procent af omsætningen i selve BF-Oks og endnu mere i søsterselskabet. Det, kan man da sige, er at disrupte disruptionen tilbage - endda med et millionoverskud i seneste regnskab. At det så er gjort i trods og i ønsket om en anden ageren i markedet og måske også med frygt for store konsekvenser, er interessant og måske lærerigt for flere af os. For når det kan lykkes på den måde at sælge planter som kød og det endda med succes, hvor langt kan man så nå med en mere proaktiv indstilling? For måske er selve kernen i forretningen ikke selve kødet fra dyr. Hvis kernen er at levere selve hovedingrediensen i måltidet, og forbrugerne vil have det fra planter, så skal der måske i stedet turbo på den del? Dét kan være læren til alle os andre, der måske fejlagtigt også tror, at kernen er noget andet - om det så er papiraviser eller kødbøffer. Eller andre ting, som de tossede kunder nu efterspørger, og gælder det ikke stadig, at kunderne stadig har ret? Også de vegetartossede af dem? I hvert fald er den sydfynske erhvervshistorie et klasseeksempel på udfordringerne, når forbrugerne flytter sig og man mere eller mindre velvilligt flytter med. Og ja, avisen ville gerne lave en historie om den succes. For alene den omstilling, som firmaet har præsteret indtil nu, er ret imponerende og inspirerende. Også for alle, der helst ønsker bøffer af rød kød.

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce