Annonce
Langeland

Planlagt tilbygning på langelandsk plejehjem: Grund volder vanskeligheder - udsættelse på vej

Hvis kommunalbestyrelsen følger Sundhedsudvalget og Økonomiudvalget bliver en bolig på Danahus indrettet til kontor, og tilbygningen udsat. Arkivfoto: Roland Petersen
Byggeri på plejecenter er løbet ind i masser af ledninger, brønde og andet

RUDKØBING: Den planlagte tilbygning på plejecentret Danahus i Rudkøbing med kontor, rygerum til gæstepladser, træningslokale og gangareal, som skal binde centret sammen, er på vej til at blive droppet. Der har vist sig meget store vanskeligheder ved det projekt, som kommunalpolitikerne ellers har bevilget penge til, og en alternativ løsning, foreslået af arkitekten og indstillet af direktionen, vil politikere ikke gå ind i.

Ved gennemgang af byggefeltet og tegninger står det klart, at der er endnu større udfordringer ved at bygge i nordvest-fløjen, end man tidligere havde vurderet, fremgår det af kommunens sagsfremstilling.

Der er regnvandsledninger og -brønde, en gennemløbsbrønd, drænledninger og tilhørende brønde samt både vandstik, fjernvarmeledninger og elinstallationer i terræn i byggefeltet. Hvis man skulle bygge, så skulle samtlige ledninger og brønde flyttes, ligesom der skulle foretages andre foranstaltninger.

Blandt andet skulle der etableres flugtvej fra atrium/gårdhaven, hvis denne blev dækket på alle sider med en tilbygning.

Arkitektfirmaet har vurderet, at man ikke kan klare opgaven med de penge, der er til rådighed. I stedet har man undersøgt, om man kan bygge i østfløjen i stedet.

Annonce

Formand: Aldrig meningen

- Men det har jo aldrig været meningen. Vores ønske og idé var også at få bundet de to fløje på Danahus sammen, påpeger formanden for Sundhedsudvalget, Lisa Pihl Jensen (S).

I stedet lægger Sundhedsudvalget op til, at man inddrager en bolig på Danahus til brug som kontor, og at man samtidig udsætter tilbygningen.

- Vi har i forvejen politisk besluttet at få lavet en grundig analyse af hele ældreområdet. Det er en proces, vi lægger ud med i Sundhedsudvalget. Der er jo givet mange penge i tillægsbevillinger inden for dette område i år, tilføjer formanden.

Med samme begrundelse besluttede de fem partier i budgetforliget at udsætte etableringen af en demenslandsby i Tullebølle.

I budgetforliget ligger også, at hele kommunalbestyrelsen skal have en temadrøftelse i februar om kommunens samlede økonomi, ikke kun ældreområdet.

Økonomiudvalget følger anbefalingen fra Sundhedsudvalget omkring Danahus, oplyser borgmester Tonni Hansen (SF). Sagen afgøres i kommunalbestyrelsen på mandag, den 9. december.

Lederen af Danahus, Monika Larsen, har ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce