Annonce
Fyn

Pinsesolen danser - og det gør mange andre også: Politiet holder øje med hotspots

Selv om solen kommer til at skinne i pinsen er det stadig coronatid og forsamlingsforbuddet er stadig gældende, også her i Munke Mose i Odense. Arkivfoto: Bjarke Vestesen
De næste dage kommer solen til at bage over fynboerne fra en overvejende skyfri himmel, men det ændrer ikke på Fyns Politis fokus på seks fynske hotspots, handelsstrøg, café-områder, strande og grønne områder.
Annonce

Pinsesolen kommer til at danse, og det samme kommer formentlig en god del af fynboerne, men pas alligevel på, lyder det fra Fyns Politi.

For selv om coronarestriktionerne gradvist lempes og samfundet er godt på vej tilbage i gear er det ikke ensbetydende med, at der ikke fortsat er forsamlingsforbud for at undgå smittespredning.

Derfor vil Fyns Politi også i pinsen være ude på de seks såkaldte hotspots i Odense og Svendborg, men også andre steder vil betjente holde øje med, at fynboerne ikke forsamler sig flere end det tilladte i forhold til forsamlingsforbuddet.

- Hotspotsene er stadig hotspots, særligt nu, hvor vejret bliver bedre. Samtidig vil vi også kigge mere på andre grønne områder og på vores populære strande, for det er naturligt, at flere trækker ud til vandet, når varmegraderne stiger, siger Lars Bræmhøj, chefpolitiinspektør i Fyns Politi.

Derfor vil bødeblokken også være med, når politiet de kommende dage besøger Munke Mose i Odense, Christiansminde i Svendborg, handelsstrøg, café-områder og grønne områder, hvor mange vil bruge såvel fridage som det gode vejr til at mødes.

Fynske hotspots

De seks fynske hotspots er:

Byens Ø i Odense

Munke Mose i Odense

Eventyrhaven i Odense

Skovsøen/Engen i Odense

Christiansminde i Svendborg

Krøyers Have i Svendborg

Kilde: Fyns Politi

Annonce

Patruljering fortsætter

Fire af de seks hotspot er i Odense, mens de sidste to er i Svendborg, og det er generelt steder, hvor politiet ved, at mange forsamles. Der er også stadig mulighed for at lave et decideret opholdsforbud, hvis det skulle vise sig at være nødvendigt. Det har det hidtil ikke været på Fyn.

De seneste mange uger har politiet patruljeret flittigt rundt på mere end en snes steder på Fyn, og generelt er det politiets opfattelse, at folk efterlever og respekterer restriktionerne.

- Selv om der er kommet markant flere mennesker i gadebilledet på cafeer, grønne områder og strande, så er det langt hen ad vejen forløbet sundhedsmæssigt forsvarligt, men vejret har heller ikke været så godt, som det kunne være, og det bliver det så nu. Derfor kommer vi heller ikke til at slække på patruljeringen, for det er nu, der er brug for os, lover Lars Bræmhøj.

Politiet har allerede uddelt mange bøder til folk, som har været mere end de højst 10 personer, der må være samlet samme sted. For hver af dem har det kostet 2500 kroner i bøde, men politidirektør Arne Gram har også tidligere sagt, at det ikke er for at kradse penge ind, at man uddeler bøder. Det er for at få folk til at forstå alvoren i de restriktioner, som er taget af hensyn til at undgå smittespredning af Covid-19.

Annonce

Flere og flere regler

I takt med, at flere og flere brancher har fået lov til at genåbne er antallet af regler også steget, og det kan ifølge chefpolitiinspektøren godt betyde, at nogle borgere og erhvervsdrivende bliver i tvivl om, hvad der gælder for dem.

- Jo flere forskellige regler, der skal overholdes, og jo flere forskellige mennesker, der skal gøre det, jo mere komplekst bliver det, også for os i politiet. Vi håber og tror på, at fynboerne fortsætter med deres gode opførsel og deres fornemmelse for sund fornuft, også selv om solen skinner, siger Lars Bræmhøj.

Man er altid velkommen til at kontakte politiet med coronarelaterede spørgsmål enten på corona-hotlinen 70200233 eller på 1-1-4.

Selv om solen kommer til at skinne i pinsen er det stadig coronatid og forsamlingsforbuddet er stadig gældende, også her i Munke Mose i Odense. Arkivfoto.Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG: Han bliver bare ved og ved

Ærø

Brand i container på HCC Bådeværft

Annonce