Annonce
GOG

Pinligt: GOG smider det hele i Rusland

GOG-backen Lasse Møller var i hopla i starten af opgøret mod Medvedi i Rusland, men Møller faldt sammen med det øvrige hold i de sidste 30 minutter. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV/Ritzau Scanpix
Med en historisk pinlig anden halvleg tabte GOG til Medvedi - et absolut middelmådigt hold i Europa - og fynboernes chance for at avancere til Champions Leagues knockout-fase er under gevaldigt pres.
Annonce

Håndbold: GOG er under pres. Spillemæssigt og mentalt.

Det afslørede lørdagens kamp mod Medvedi i Rusland i Champions Leagues gruppe D.

Trods en (igen) slingrende indsats i forsvaret var GOG foran 18-15 ved pausen, fordi det fynske angreb var pænt med. Ikke mindst med Lasse Møller og Emil Jakobsen som profilerne i et smukt samspil.

Men det hele faldt sammen for GOG i anden halvleg, da det gule angreb heller ikke længere kunne levere, og forsvaret fortsatte med at holde alle døre åbne - både på forsvarsstregen og i målet.

Fynboerne tabte de sidste 30 minutter med pinlige 10-21.

Medvedi er et middelmådigt, europæisk hold. Russerne har et par gode skytter, javel, men spiller ellers langsomt og uopfindsomt.

Artem Grushko i Medvedis mål tog godt fra i anden halvleg, men han fik også lov til at blive god på den uskarpe indsats fra det fynske angreb - inklusive profilen Lasse Møller.

Medvedi-GOG 36-28 (15-18)

Champions League, gruppe D

Kampens gang: 3-4, 5-7, 8-10, 9-12, 11-14, (15-18), 19-18, 20-21, 26-25, 29-25, 33-27, 36-28.

Mål:
Medvedi: Alexander Kotov 9, Dmitrii Santalov 7, Sergei Kosorotov 5, Denis Vasilev 4, Victor Furtsev 3, Igor Karlov 3 (3), Andreev Pavel 2, Roman Ostaschenko 2, Dmitriy Kornev 1.
GOG: Odinn Thor Rikhardsson 7, Emil Jakobsen 7 (2), Lasse Møller 6, Oscar Bergendahl 5, Stig-Tore Moen Nilsen 2, Mathias Gidsel 1.

Bedste spiller:
Medvedi: Alexander Kotov.
GOG: Lasse Møller (på godkendt første halvleg).

Udvisninger:
Medvedi: 5.
GOG: 5.

Rødt kort: Denis Vasilev, Medvedi.

Dommere: Miklos Andorka og Robert Hucker, Ungarn. Præstation i orden i en kamp uden de store udfordringer.

Tilskuere: Cirka 1500.

GOG’s næste kamp: Onsdag den 20. november, kl. 20.30: TTH Holstebro-GOG.

Annonce

Endnu svære i Polen

GOG ligger fortsat nummer to i gruppe D - den sidste plads, der giver adgang til knockout-fasen i Champions League. Men det kan være slut allerede søndag aften, hvor Kadetten Schaffhausen fra Schweiz tager imod polske Wisla Plock.

Med den tilstand, GOG er i på udebane i Europa, er det desuden meget svært at se fynboerne tage point hos Wisla Plock på lørdag. Polakkerne er kontant klart bedre end russerne. Og topholdet Bucuresti fra Rumænien kan også blive en hård nød at knække i sidste gruppekamp - også selvom opgøret spilles i Odense, og selvom rumænerne sandsynligvis er gruppevinder inden startfløjtet.

Avancement til knockout-fasen for GOG kræver sandsynligvis sejre i begge kampe.

Læg dertil den kendsgerning, at GOG har det skidt i det indbyrdes regnskab med både Wisla Plock og Kadetten. Ved pointlighed bliver det netop det indbyrdes regnskab, som afgør placeringen.

Lørdag var der spillemæssig nedtur for stort set alle GOG'ere i aktion. Men man lægger specielt mærke til, at profiler som Stig-Tore Moen Nilsen på højreback, playmaker Josef Pujol, forsvarsgeneral Frederik Clausen, højrefløj Odinn Thor Rikhardsson og Lasse Kronborg virker et stykke fra, hvor de bør være. Der kommer også for få redninger fra Søren Haagen og Viktor Gisli Hallgrimsson i målet.

Annonce

Ophobning af fejl

Medvedi var som ventet i offensivt forsvar 5-1 fra start, men det fik GOG's angreb egentlig løst okay - med gode aktioner/skud fra Lasse Møller og Emil Jakobsen samt godkendte afslutninger fra stregen af blandt andre svenske Oscar Bergendahl.

Men i forsvaret haltede det fra start. Der var nærmest frit skud til profiler som Alexander Kotov og Dmitrii Santalov inde under tremeteren.

Trods fynsk føring 18-15 ved pausen virkede GOG-overtaget skrøbeligt.

Starten på anden halvleg blev en katastrofe med udvisning nummer to til Bergendahl, to brændte Lasse Møller-chancer samt et brændt straffekast af Emil Jakobsen. Samtidig hobede de gule fejl sig op - blandt andet fra Moen.

Først med godt 10 minutter tilbage af opgøret forsøgte cheftræner Nicolej Krickau at ændre på sin forsvarsopstilling - til 5-1 - men på det tidspunkt var tingene reelt allerede tabt for GOG.

Nu har de fat i GOG

Sådan ser stillingen i Champions Leagues gruppe D ud:

1. Bucuresti 8 kampe 13 point (målforskel 30)

2. GOG 8 kampe 9 point (-5)

3. Wisla Plock 7 kampe 7 point (5)

4. Kadetten 7 kampe 6 point (11)

5. Medvedi 8 kampe 6 point (-19)

6. IFK Kristianstad 8 kampe 5 point (-22)

De to bedste hold går videre til knockout-fasen.

Både Wisla Plock og Kadetten Schaffhausen har nu fat i GOG.

Står to hold lige efter de 10 runder, gælder det indbyrdes regnskab.

Sidste kamp i runde otte:

Søndag den 17. november, kl. 19.00: Kadetten Schaffhausen-Wisla Plock.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce