Annonce
Erhverv

Pernille fik en ide: Og nu skal rundkørsel forskønnes med 2000 påskeliljer

Går alt vel, vil de mange påskeliljer ved indgangen til Otterup også blomstre til næste år. Arkivfoto: Morten Stricker
Der var ikke langt fra tanke til handling, da Pernille Giørtz, indehaver af Butik Giørtz i Otterup, blev inspireret til at skabe en smukkere indgang til Otterup. Tirsdag sættes 2000 påskeliljer op i rundkørsel.

Otterup: Mange bilister og andre trafikanter passerer dagligt rundkørslen ved indgangen til Otterup uden at tænke nærmere over det.

Det er jo bare en rundkørsel. Ikke noget at spekulere videre over. Et punkt på vejen. Sekunder senere er man videre.

Men snart bliver der grund til at lette en ekstra gang på speederen og nyde synet, mens man lader bilen glide gennem rundkørslen. For på tirsdag forskønnes rundkørslen med ikke mindre end 2000 påskeliljer.

Annonce

Bag initiativet står Pernille Giørtz, indehaver af Butik Giørtz. Hun er med i det såkaldte BID-projekt, der med konkret handling har til formål at løfte Otterups detailhandel og byudvikling. Afsættet er, lidt forenklet sagt, at tingene skal anskues og gøres anderledes, end man plejer at gøre.

Stor hjælp

Projektet er kendetegnet ved, at man rykkker på en idé nu-og-her. Derfor var der heller ikke langt fra tanke til handling, da Pernille Giørtz fik ideen om at friske rundkørslen op.

Superbrugsen Otterup donerer de mange blomster. En udskrivning på henved 10.000 kroner. Bygma i Otterup var ikke længe om at sige ja til at give planteskeer, og efter få minutter havde hun gennem et opslag på Facebook fundet de nødvendige mennesker til at udføre det praktiske arbejde.

Med hører også, at Nordfyns Kommune heller ikke skulle tænke længe, før de ikke bare sagde god for projektet, men også indvilligede i at sørge for transport af de mange påskeliljer fordelt på 200 kasser hen til rundkørslen. Det skete efter, at Pernille Giørtz var kommet i tanke om, at den opgave nok blev lidt for omfattende, skulle hun gøre brug af en almindelig trailer.


Jeg har set andre steder, hvor flot det ser ud med påskeliljer i rundkørsler. Blomster har aldrig gjort nogen skade, og jeg vil gerne på den måde gøre rundkørslen endnu smukkere. Jeg gør det kun, fordi jeg har lyst,

Pernille Giørtz, indehaver af Butik Giørtz i Otterup


- Jeg har set andre steder, hvor flot det ser ud med påskeliljer i rundkørsler. Blomster har aldrig gjort nogen skade, og jeg vil gerne på den her måde gøre rundkørslen ind til byen endnu smukkere. Jeg gør det, fordi jeg har lyst, fortæller Pernille Giørtz.

Hvad er BID?

BID (Business Improvement Districts) og den danske BID-model er et privat-offentlig samarbejde, hvor alle parter byder aktivt ind.

Formålet med et BID-samarbejde er at give flest mulige interessenter i et lokalområde et tværgående mødeforum, hvor alle deltager ligeværdigt og er sammen om at styrke netop deres område.

Det første BID-møde i Otterup blev holdt i slutningen af august 2020 med omkring 35 deltagere. De blev fordelt i tre grupper, en med fokus på det, der er godt ved Otterup, en med fokus på det, der er skidt, og en der skulle komme med anderledes initiativer.

BID-forløbet i Otterup fortsætter frem til sommer med planlagte møder og hjemmearbejde til deltagerne mellem hvert møde.

Efter at påskeliljerne er sat i jorden tirsdag formiddag, regner hun med, at de vil blomstre de kommende tre-fire uger - og dermed henover påsken. Herefter er planen, at kommunen skal vente lidt med at slå græsset.

- Jeg håber jo, at løgene vil sætte sig i jorden, så vi kan glæde os til også næste år at få en endnu flottere rundkørsel til påske.

Annonce
Ærø For abonnenter

Succes i Borgnæs: Skurvogn omdannet til cafe

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Varmt kyllingekød og defekt køleskab: Burgerrestaurant får sur smiley og bøde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Debat

Debat: Venstres borgmesterkandidat vrøvler

Ærø

Sidste chance: Eneste vaccinested på Ærø lukker

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Coronasplittelsen må ikke slå rødder

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Erhverv

Stor manøvre i sydfynsk bilbranche: C.A. Larsen overtager Citroën og Opel

Faaborg-Midtfyn

Sidst kom der 17.000 på Brahetrolleborg: Nu går de efter 20.000 gæster i weekenden

Svendborg

Sort Audi stjålet i Hesselager: Politiet har en mistænkt i kikkerten

Erhverv For abonnenter

Brugsforening standser blødning med omstridt butikslukning: - Det var mit lille barn

Svendborg

Narkosalg, afpresning og vold: To svendborgensere fængslet

Annonce