Annonce
Svendborg

Pensionist idømt fængsel: Hus flød med våben, ammunition og krudt

en pensionist blev 13. juli dømt ved Retten i Svendborg for ulovlig besiddelse og opbevaring af våben. Arkivfoto: Michael Bager
Politiet fandt 39 våben, masser af ammunition og flere kilo krudt spredt rundt i hus ved Stenstrup. 65-årig idømt et års fængsel
Annonce

Stenstrup: En 65-årig pensionist fra Stenstrup-området er ved Retten i Svendborg idømt et års fængsel, hvoraf halvdelen skal afsones, og den anden halvdel er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Den 65-årige er dømt for overtrædelse af Våbenloven ved at opbevare mindst 39 skydevåben samt diverse ammunition, våbendele og knap fem kilo krudt på uforsvarlig vis.

Det hele lå og flød rundt omkring på hans ejendom, noget uden de fornødne tilladelser og udenfor det lovpligtige våbenskab, hvor låsen i øvrigt var defekt. Der var tale om både antikke skydevåben, signalpistoler, en salonriffel, andre rifler, haglgeværer og diverse våbendele som lyddæmpere og magasiner.

Noget havde han tilladelse til, andet ikke. Og intet af det var låst forsvarligt inde.

Sagen tog sin begyndelse i sommeren 2018, hvor politiet fik en henvendelse om, at manden  havde selvmordstanker og havde våben i huset.

Politiet blev oplyst om, at der tilsyneladende var våben i huset, hvor den deprimerede mand boede. Det fik Fyns Politi til ved to-tiden om natten at omringe ejendommen -  og situationen udviklede sig dramatisk.

Den tiltalte forklarede i retssalen her godt to år senere, at politiet havde råbt, at han skulle komme ud af huset med hænderne over hovedet.

Udenfor stod seks-syv betjente med skydevåben, og han tænkte, at nu døde han, lød hans forklaring til byretten.

Annonce

Kemikalier og våben overalt

Da politiet efterfølgende ransagede ejendommen sammen med en våbenrydder, var det ifølge et vidne helt uoverskueligt, hvad der lå og flød alle vegne i det generelt meget rodede hus.

Der var kemikalier og våben overalt. Tingene lå frit fremme på sofaer, gulve, borde og overalt, hvor han kiggede. Der var både revolvere og andre våben, lagde vidnet mærke til.

Der var også krudt, men det overlod politiet til Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste at fjerne. Ammunitionen blev talt op styk for styk, hvilket blev til 3000 styk. Derudover blev der fundet  7000 projektiler samt 25 blyhaglpatroner.


Udenfor stod seks-syv betjente med skydevåben, og han tænkte, at nu døde han.

Den tiltaltes forklaring


Den 65-årige er medlem af fire skytteforeninger og gik til skydning der. Han kendte til alle regler om opbevaring,  men havde nogle våben liggende, som han var ved at rense og restaurere, forklarede han.

Annonce

Ingen kriminelle forbindelser

Han blev dog fundet skyldig efter anklageskriftet, men retten lagde på den anden side også vægt på, at han er hidtil ustraffet, og at han havde gyldigt jagttegn.

Det var også til pensionistens fordel, at han havde våbnene på privat område, havde tilladelse til otte af dem, og at andre var anmeldt i skytteforeningen. Han havde også tilladelse til opbevaring af cirka halvdelen af det fundne krudt, nemlig to kilo.

Og så var det også en formildende omstændighed, at han var våbensamler og ikke tilknyttet det kriminelle miljø.

Retten konfiskerede ved dommen det meste af de fundne effekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce