Annonce
Svendborg

Patina mødte læserne og gav gode råd: - Skriv nogle gode sange

Patina sad i studiet i Rødovre, da de mødte avisens læsere til FAA Live.
Svendborgbandet Patina svarede fredag på spørgsmål fra læsere og eleverne fra Oureskolerne, der gerne ville vide, hvordan et band med tre trommeslagere skriver musik, og hvordan man får foden inden for døren i musikbranchen.

Svendborg: Fredag formiddag rev svendborgbandet Patina en halv time ud af deres kalender for at svare på spørgsmål fra Fyns Amts Avis' læsere ved fredagens FAA Live.

Bandet udgav for en uge siden deres debutalbum "Drømmefanger", og det er den foreløbige kulmination på et par år, hvor bandet nærmest er gået fra succes til succes.

Men hvilke tanker og hvilket arbejde ligger der bag musikken? Det ville blandt andet eleverne på Oureskolerne gerne høre lidt om.

Og især hvordan det fungerer, når alle tre sangskrivere er trommeslagere.


Lav en masse gode sange. Det er musikken, det handler om, og uden den er det altså svært at bryde igennem. Og så skal man have det sjovt og huske at fejre, når man lavet nogle gode numre.

Søren Bastrup Bojsen, forsanger og trommeslager i Patina


- Vi er tre forskellige personer med hver vores fremgangsmåde. Vi er tre trommeslagere, men vi har kærlighed til musik. Jeg kan lide at starte med et beat, og så kan de andre to lide at starte med noget andet. Vi har så været så heldige at kunne sætte tingene sammen, og vi har fra starten været gode til at supplere hinanden og byde ind med kritik og kunnet arbejde videre med vores lidt opbrudte idéer og gøre det til noget mere færdigt, forklarede trommeslager og forsanger Gregers Møller Jensen.

Patina tæller faktisk syv medlemmer, men som trommeslager og forsanger Mads Skov Hansen forklarede, er der en fast kerne, som er primusmotor i projektet:

- Det er Gregers, Søren og mig, der primært står bag teksterne og melodierne. Måden, de andre fire har medvirket på pladen, er, at vi alle syv tog en tur i sommerhus på Lolland, og så har vi tre haft nogle sangidéer med [...] og så har de andre gutter bidraget med idéer, når de har hørt det, vi er kommet med.

Annonce

- Mærk efter hele tiden

Søren Bastrup Bojsen, Mads Skov Hansen og Gregers Møller Jensen havde også gode råd med til dem, der går med en musiker i maven, der gerne vil ud, men ikke helt kan finde udgangen.

- Det handler om arbejdsomhed og insisteren. Og det handler om at turde at sparke nogle døre ind og turde at få et nej. Det vigtigste, jeg har lært, er, at man skal bruge tid på det, man synes er sjovt, og så skal man søge hjælp i sine venner, fortalte trommeslager og forsanger Søren Bastrup Bojsen, og skar ind til det musikalske ben:

- Lav en masse gode sange. Det er musikken, det handler om, og uden den er det altså svært at bryde igennem. Og så skal man have det sjovt og huske at fejre, når man lavet nogle gode numre. Og så er det ud og kontakte folk i musikmiljøet. Vi har så været heldige at komme igennem nåleøjet, og er gået sindssygt meget til den efterfølgende. Og så må man alddrig hvile på lauerbærene, men hele tiden mærke efter, om det er noget, man har lyst til at give hele armen, for det er ikke kun en dans på roser. Men husk at fejre de gode ting.

Du kan se eller gense hele interviewet på faa.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce