Annonce
Ærø

Passagerer strandet: M/F Ærøskøbing på vandet i seks timer

Et kaput batteri på M/F Ærøskøbing resulterede i seks timer på havet torsdag eftermiddag og aften. Foto: Michael Bager
Torsdag måtte M/F Ærøskøbings passagerer, der skulle rejse fra Svendborg til Ærøskøbing klokken 12.05, væbne sig med tålmodighed. Turen blev nemlig noget længere end de 75 minutter, som den egentlig skulle vare. Færgedirektøren fortæller, at det var et hændeligt uheld, der fangede passagererne på vandet.

Svendborg/Ærøskøbing: Seks timers krydstogt blev det til for passagererne på færgen M/F Ærøskøbing torsdag eftermiddag.

Undervejs fra Svendborg til Ærøskøbing kollapsede et af færgens batterier, hvilket resulterede i, at det kun var den ene af færgens to motorer, der virkede.

- Fordi vinden var så kraftig, kunne færgen ikke komme i havn med kun én motor. Derfor måtte de ligge derude (på havet, red.) indtil der kunne komme noget mandskab ud på en båd og skifte batteriet, fortæller færgedirektør Keld Møller.


Passagererne fik noget at spise og drikke og deres billetter refunderet. Det blev en forlænget tur for dem

Keld Møller, direktør for Ærøfærgerne


Færgemandskabet og færgens passagerer endte altså med at sejle rundt i flere timer. Først hen under aftenen kunne færgen sejle i havn i Ærøskøbing.

- Passagererne fik noget at spise og drikke og deres billetter refunderes. Det blev en forlænget tur for dem, siger Keld Møller.

Annonce

Fejl på batteriet

Ærøfærgerne sejler på batterier, der har syv års levetid. Keld Møller fortæller, at færgerne får skiftet batterier hvert femte år, så uheld som dette ikke sker.

- Det her batteri var kun tre og et halvt år gammelt, så vi havde ikke forudset, at det ville ske. Det var et hændeligt uheld, og det er ikke sket før, siger han.

Sidst på eftermiddagen kunne færgen sejle i læ ved Højestene, og her kunne batteriet blive skiftet, så færgen kunne komme i havn.

Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce