Annonce
Svendborg

Pæreskudesejlads er aflyst: Foreninger inviterer i stedet til æblemarked

Årets pæreskudesejlads er aflyst på grund af coronarestriktioner. Her er et billede fra sejladsen i 2018. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Troense: Siden 1995 har pæreskudesejladsen markeret efterårsferiens begyndelse i Svendborgområdet, men i år er arrangementet aflyst på grund af Covid-19.

Også den traditionelle fællesspisning i Troense om fredagen for skibenes besætninger kan ikke blive til noget på grund af afstandskrav og forsamlingsbestemmelser, men pæreskudeprojektet i Troense håber at kunne genoptage pæreskudetraditionen næste år.

Overskuddet fra æblesalget er i alle årene gået til almene og kulturelle formål i Troense. Pæreskudeprojektet har blandt andet støttet Søfartsmuseet, Jacobsens Plads, Troense Bådelaug og den frivilligt drevne lokalhandel, Storms Hjørne. Det er derfor vigtigt, at der kommer penge i kassen.

Pæreskudeprojektet vil derfor i år sælge de æbler, som doneres til projektet, direkte fra vejboder i Troense. Æblemarkedet finder sted lørdag 10. oktober.

Salget begynder klokken 10 om formiddagen og fortsætter, indtil der er udsolgt. Bodernes placering vil kunne ses på Troense Beboerforenings opslagstavle ved Storms Hjørne, Slotsalleen 2.

Vejboderne er ubemandede, men man kan ved alle boderne betale til Pæreskudeprojektet via MobilePay. /anst

Annonce
Annonce
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

Annonce