x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pædagoger på plejehjem har lange udsigter

Der er lange udsigter til, at eksempelvis hjemsendte pædagoger kan blive kaldt på arbejde i andre funktioner, fortæller direktør i Faaborg-Midtfyn Siggi Kristoffersen. Arkivfoto: Frederik Nordhagen
En ny aftale betyder, at offentligt ansatte – for eksempel pædagoger – kan blive kaldt på arbejde på andre fagområder. Det er dog langt fra aktuelt i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-Midtfyn: En ny landsdækkende aftale åbner muligheden for, at eksempelvis pædagoger og andre hjemsendte medarbejdere i kommunen kan få nye og uvante opgaver i lyset af coronakrisen.

Aftalen er indgået mellem KL og Forhandlingsfællesskabet, der varetager er bred gruppe offentligt ansattes interesser. Og aftalen betyder, at medarbejderne kan blive kaldt på arbejde i funktioner på andre fagområder, end de er vant til.

- Det behov er vi dog meget langt fra, siger velfærdsdirektør i Faaborg-Midtfyn Siggi Kristoffersen.

- Men det kan jo være, at det bliver et behov, tilføjer han alligevel.

Annonce

Når langt med ekstravagter

Siggi Kristoffersen forklarer, at der er en bestemt rækkefølge og nogle faser, hvis der bliver brug for ekstra personale i ældreplejen under coronakrisen.

- I hjemmeplejen og sygeplejen er den normale arbejdstid et stykke fra 37 timer. Så bare det, at vi skruer op for arbejdstiden, og at nogle måske også tager ekstravagter, bringer os et godt stykke, siger han.

- Så er der også en del medarbejdere i Sundhed og Omsorg, som har en sundhedsfaglig baggrund, men som arbejder med for eksempel genoptræning. Det gør de i lidt mindre grad for tiden, og derfor kan vi også flytte nogle af de medarbejdere, lyder det.

- Til sidst kan der blive tale om, at vi flytter medarbejdere fra andre fagområder. Men det kræver selvfølgelig en kompetenceudvikling, fortæller direktøren.

- Og det kan for eksempel være pædagoger?

- Pædagoger er blandt den gruppe, som vil have svært ved at tage på arbejde, hvis det her fortsætter i lang tid. De er sendt hjem ligesom mange andre, men de har ikke fjernundervisning, som for eksempel folkeskolelærere har. Jeg tænker, det er derfor, at hun (statsminister Mette Frederiksen, red.) nævner dem, siger Siggi Kristoffersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce