Annonce
Langeland

På vej mod kommunale grunde: Mange gamle kendinge på Langeland

Man kan godt bygge i Ørstedbyen i Rudkøbing, men hvis man vil væk fra købstaden, er der 21 muligheder. Arkivfoto: Michael Lorenzen
Hvis der ikke er sket noget inden for et år, skal kommunalbestyrelsen igen tage stilling
Annonce

LANGELAND: Hvis det ikke lykkes inden for et år at sælge de kommunale byggegrunde, som man har udbudt, så må man ikke afhænde dem, før der er gennemført et nyt udbud - heller ikke selv om "familien Pedersen fra Silkeborg" et par dage efter årsfristen kommer og siger, at familien vil have en fremtid her i området i et nybygget hus. Så Langeland Kommune skal på den igen. 29 grunde er på vej i nyt udbud.

Borgmester Tonni Hansen (SF) kunne på nytårskuren/erhvervskonferencen forleden glæde sig over, at der er gang i byggeriet, især i Rudkøbing. Men han må samtidig konstatere, at der på listen over ledige kommunale byggegrunde er nogle endog meget gamle kendinge.

Men opgive dem vil han ikke.

- Det vil være meget ærgerligt, hvis vi pludselig stod i en situation, at der for eksempel ikke var nogen ledige grunde i Bagenkop, og vi så netop fik en henvendelse om det område. Så vi skal fortsat have grundene, og jeg er glad for, at de ligger spredt i hele kommunen, siger han.

Venstre og DF vil af med minimuspriserne uden for Rudkøbing, som der ligger på de ledige grunde. Tonni Hansen afviser:

- Vi forærer altså ikke kommunens byggegrunde væk. Har man råd til at bruge måske en million på at bygge et hus, så kan man nok også betale 30.000 kroner eller 50.000 kroner for en grund, nævner han.

- Kunne man ikke bare droppe nogle af dem og udlægge dem som grønt areal, når ingen tilsyneladende er interesseret?

- De ligger jo i forvejen som grønne arealer, og vi skal altså have dem liggende spredt. Der sker ingen skade ved fortsat at vente, svarer borgmesteren.

Venstrefolkene Ulrik Kølle Hansen og Jan Ole Jakobsen er uenige.

- Hvis nu folk vil give 25.000 kroner for en grund i Humble, som er sat til en mindstepris på 50.000 kroner, og det er det, som skal til for at få bygget, så synes jeg, at det vil være en god handel. Nogle af de grunde har ligget siden 1970'erne, siger Jan Ole Jakobsen.

- Har du en nedre smertegrænse?

- Hvis det for eksempel er 8000 kroner, så er det måske lige i det mindste. Men så har jeg et andet forslag. Så kunne vi lade folk byde på grundene og sætte en bestemt slutdato på. Så kunne vi se, hvad folk vil byde, og så lade højestbydende købe de enkelte grunde, svarer han.

Ulrik Kølle Hansen supplerer:

- Vi bør sørge for, at der sker noget, mens der er god gang i byggeriet. Det kan være nogen, som vi have noget andet til deres alderdom, eller nogen, som vil starte på en frisk et nyt sted. Men vi kan selvfølgelig sørge for at sætte en tidsfrist på, hvornår en køber i så fald skal have bygget på grunden.

Sagen skal behandles endeligt i kommunalbestyrelsen mandag den 13. januar.

Her er de ledige grunde

Der er otte ledige kommunale byggegrunde i Rudkøbing. De øvrige 21 er fordelt over resten af Langeland. Her er de kommunale byggegrunde samt de minimumspriser, et flertal i Økonomiudvalget indstiller.

Der er byggepligt på samtlige 29 grunde.

  • Rudkøbing: Ørsted Bygade, fem grunde, 250 kroner pr. kvadratmeter.
  • Rudkøbing: Sylen, tre grunde, 350 kr. pr. kvadratmeter.
  • Lejbølle: Godthåbsvej, tre grunde, 30.000 kroner stykket.
  • Tullebølle: Rønvej, Kastanievej og Elmevej, seks grunde, 50.000 kroner pr. styk.
  • Lindelse: Brungårdsvænget, fire grunde, 30.000 kroner pr. styk
  • Humble: Duevej, fem grunde, 50.000 kroner pr. styk.
  • Tryggelev: Pilehaven, én grund, 30.000 kroner.
  • Bagenkop: Vestervænget, to grunde, 30.000 kroner pr. styk.

Venstre og DF vil af med minimuspriserne uden for Rudkøbing, som der ligger på de ledige grunde. Borgmester Tonni Hansen afviser. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
- Hvis nu folk vil give 25.000 kroner for en grund i Humble, som er sat til en mindstepris på 50.000 kroner, og det er det, som skal til for at få bygget, så synes jeg, at det vil være en god handel, siger Jan Ole Jakobsen (V). Arkivfoto: Birger Vogelius
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Pletskud: Udvidet borgerservice

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce