Annonce
Ærø

Direktør om færgeuheld: Ingen grund til at være utryg

Boye Kromann, der er direktør for Ærøxpressen, mener ikke, at der er grund til at være utryg, når man rejser med Ærøxpressen. Foto: Anders C. Østerby
Søndag aften brændte en motor på Ærøxpressen ud. Færgedirektøren mener dog, at der blot er tale om et hændeligt uheld, som ikke kunne forudses, og at der ikke er grund til at være utryg, når man går ombord på færgerne.
Annonce

Marstal: Søndag aften måtte Ærøxpressens passagerer være på vandet i fire timer, da færgens ene motor gik i udu.

- Det er et større havari på bagbord motor. Det havde vi ingen chance for at forudse, og vi kender ikke årsagen. Motoren er kun et år gammel, så vi havde slet ikke regnet med det, fortæller direktør for Ærøxpressen Boye Kromann om søndagens hændelse.

Det er dog ikke den eneste gang i den forgange uge, at der har været problemer med færgesejladsen.

Torsdag var den nemlig gal med Ærøfærgerne. Her var passagererne på M/F Ærøskøbing fanget på vandet i seks timer, da et batteri kollapsede, hvilket resulterede i, at færgen ikke kunne komme i havn.

- Det er to hændelige uheld oven i hinanden, siger Boye Kromann.

Annonce

God håndtering på Ærøxpressen

Ifølge Tine Kørner og Vilhelm Lindbjerg Lange, der begge var ombord på Ærøxpressen, da motoren gik i stykker søndag aften, var det alfa og omega, at færgens personale håndterede situationen godt.

Tine Kørner var på vej hjem til Marstal med sin søn på fem år, da det hele gik løs.

- Vi sejlede fra Rudkøbing og pludselig kom der røg nede fra motoren, som vi kunne lugte oppe i salonen. Kort tid efter oplyste de, at motoren var stået af, og at vi skulle sejle videre på strøm, fortæller hun.

Færgen nåede dog ikke langt uden motoren.

- Vi kunne vi ikke nå til Marstal på strøm, så de lagde for anker, og så ventede vi i halvanden time til bugserbåden kom, og så skulle vi vente på, at de kunne få kæden på, så vi kunne blive slæbt i havn, fortæller Vilhelm Lindbjerg Lange, der var på vej til Marstal med sine kammerater fra HF Søfart.


Nu glæder vi os bare til, at den sejler igen

Tine Kørner, passager på Ærøxpressen


Både Tine Kørner og Vilhelm Lindbjerg Lange oplevede, at personalet tog sig af passagererne og var gode til at snakke og berolige folk.

- Der var god stemning, og personalet informerede hele tiden om, hvad der skete. Vi fik både snacks og sodavand. Jeg var slet ikke utryg. Det blev taget med godt humør fra alle passagererne, og personalet håndterede det meget professionelt, siger Tine Kørner om oplevelsen.

- Det er sådan noget, der kan ske, og det kan jo ske på hvilken som helst færge. Min dreng var heller ikke utryg, og han synes egentlig, det var meget sjovt. Nu glæder vi os bare til, at den sejler igen, tilføjer hun.

For Vilhelm Lange Lindbjerg var det heller ikke en slem oplevelse, selvom han betegner den som en smule ubehagelig.

- Det var ret roligt, der skete ikke så meget. Vi blev hele tiden informeret og de tog sig godt af os. Det var selvfølgelig lidt ubehageligt, men det var slet ikke slemt, siger han.

Annonce

Drilske motorer

Foreløbig har Ærøxpressen aflyst flere afgange mandag, men Boye Kromann regner med, at den anden færge kan begynde at sejle i løbet af mandag eftermiddag.

- Vi har aflyst nogle afgange, fordi vi skal have en motor udskiftet, og det får vi forhåbentlig gjort inden for de næste par dage, siger Boye Kromann.

Da den i torsdags var gal med M/F Ærøskøbing fortalte færgedirektør Keld Møller, at der var tale om et hændeligt uheld.

- Fordi vinden var så kraftig, kunne færgen ikke komme i havn med kun én motor. Derfor måtte de ligge derude indtil der kunne komme noget mandskab ud på en båd og skifte batteriet, sagde Keld Møller den 20. november.

På trods af de to episoder holder begge færgedirektører fast i, at det er helt sikkert at sejle med færgerne til og fra Ærø.

- Man kan trygt sejle med Ærøfærgerne, siger Keld Møller, der er direktør for det kommunale færgeselskab.

Direktøren for Ærøxpressen, Boye Kromann, tilslutter sig Keld Møller. Han mener, at der er tale om to hændelige uheld, som ikke kunne forudses.

- Utryghed er helt malplaceret. Det er sjældent, at sådan noget her sker, men det er set før. Det her er bare to hændelige uheld oven i hinanden, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Læserbrev: Netto vil til Marstal

Annonce