Annonce
Svendborg

På to uger: Tre gange så mange ledige svendborgensere

Jobcenteret oplever en tredobling i antallet af ledige på bare to uger. Arkivfoto
Svendborg Kommunes jobcenter oplever en stærk stigning i nye ledige på trods af treparts-aftale. Det gælder både svendborgensere, der søger kontanthjælp og dagpenge.

Svendborg: Afdelingsleder Christina Stavnsbjerg, Jobcenteret i Svendborg, har ikke de præcise tal, men siger, at Svendborg Kommunes ledighedsprocent ligger meget godt i tråd med tallet på landsplan.

- Tallene er lidt usikre endnu, men vi kan se, at der cirka er kommet tre gange så mange nye ledige dagpengemodtagere og nye ledige kontanthjælpsmodtagere i Svendborg de seneste to uger, siger hun.

- Samtidig er antallet af jobannoncer gået i stå. Alt ligger stille, og vi får ikke mange henvendelser fra arbejdsgiverne lige nu.

Christina Stavnsbjerg håber, at der med frigivelsen af kommunale anlægsopgaver snart vil blive jobmuligheder for nogle af de ledige, men ellers er der ikke meget jobformidling for personalet at give sig i kast med i denne tid.

Jobcenteret er også fysisk lukket ned, og medarbejderne arbejder hjemmefra, ligesom jobcafeen kun holder online-åbent, og sparring foregår digitalt.

- Det er det, vi kan lige nu - og så håbe, at der stadig er nogle, der får behov for mere arbejdskraft, siger Christina Stavnsbjerg.

De ledige kan altså stadig få sparring, og møder kan holdes over telefonen. Men hele indsatsen med jobsøgning, kurser og lignende er suspenderet af regeringen.

- Vi er i stedet gået i gang med serviceopkald til arbejdsgiverne og holder også løbende kontakt med de ledige, der jo stadig kan have mange spørgsmål til deres situation. Vores oplevelse er, at de generelt er glade for det, siger hun.

På landsplan har 42.847 personer meldt sig ledige i perioden fra 9. til og med 24. marts, viser en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Det tal var i samme periode i 2019 på 13.516 personer.

Vi er i stedet gået i gang med serviceopkald til arbejdsgiverne og holder også løbende kontakt med de ledige, der jo stadig kan have mange spørgsmål til deres situation.

Christina Stavnsbjerg, afdelingsleder Jobcenter Svendborg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Ærø får en helt ny uddannelse: Marstal Navigationsskole åbner en færgeføreruddannelse i efteråret

Annonce