Annoncørbetalt indhold

På studietur til USA – uden guitar

Guitaren må blive hjemme, men Mads køber en ny i USA, for fire ugers studierejse uden instrumentet går ikke.

Nej, guitaren lader sig ikke presse ned i kufferten hjemme i Odense, så Mads Oliver Jensen, 19 år, må købe en ny efter ankomsten til Texas, USA.

”Den kan jeg ikke undvære”, fortæller Mads få dage før afrejsen mod USA.

Han er HTX-er fra Odense Tekniske Gymnasium og forventer en både faglig og personlig kæmpeoplevelse sammen med sine 30 holdkammerater fra skolen.

Mads har valgt at specialisere sig i kommunikation, it og engelsk. Han har altså sat en udpræget samfundsfaglig kurs. Disse interesser lader sig i den grad pleje under den kommende USA-tur.

Hvad angår computere og digitale spil, er han nok en smule nørdet.

”Det er i hvert fald mig, hele familien kommer til, hvis der er noget galt med deres computer, og sædvanligvis kan jeg da løse problemet”, fortæller Mads.

Annonce

Undervisning på engelsk

Og i USA skal han og kammeraterne med udgangspunkt i Austin Community College lære rigtig meget om computerspil, finde ud af, hvordan man producerer sådan et spil og til sidst selv lave et. Andre temaer er amerikansk litteratur og kultur, lige som eleverne lærer at føre sig frem – at holde tale for en forsamling. Al undervisning foregår på engelsk i disse uger.

”Og mest af alt glæder jeg mig nok til at besøge NASAs hovedkvarter i Houston”, siger den tekniske gymnasieelev fra Odense.

Nu indebærer rejsen ikke blot et massivt engelsksproget fagligt indhold, men også samvær og tid til i fællesskab at dyrke de bløde værdier.

”Alle mine bedste venner findes i klassen. Det bliver rigtig dejligt at tilbringe fire uger sammen med dem”, siger Mads, der ikke vil udelukke, at han kommer til at savne sin familie en smule og også kæresten Anne.
Men lige nu – mens kufferten pakkes – er det den lille sitrende, frydefuld fornemmelse af glæde, der præger Mads Oliver Jensen.

Annonce

På burger-raid

”Alting er bare større ovre i USA, og jeg har altid elsket det engelske sprog. Jeg læser tit bøger på engelsk eller ser amerikanske film. Og så er der jo computerspillene. De taler samme sprog”, fortæller Mads.

Han agter desuden at støve samtlige fastfood-kæder igennem for at fortære alle de burgere, han kan nå.

”I det hele taget er jeg fascineret af den amerikanske madkultur”, fortæller Mads.

Annonce

Gruppearbejde på HTX

Mads bliver teknisk student næste sommer og han har helt bevidst stykket sin tekniske studentereksamen sammen, så den giver ham bredest mulig baggrund for den videre uddannelse. Han overvejede i sin tid at søge ind på et ganske almindeligt gymnasium, for han kan også godt lide de humanistiske fag, men lysten til eksperimenter, fordybelse, komplicerede forsøg og teoretisk naturvidenskab blev udslagsgivende. Han har sågar på Odense Tekniske Gymnasium beskæftiget sig med produktion af smertestillende piller.

”Det er rigtig svært, men heldigvis er der en i min gruppe, der er skrap til det. I det hele taget var det nok den stærke fokusering på gruppearbejde, der tiltalte mig mest ved HTX”, vurderer Mads.

Han vil læse medicin, når studenterhuen efter den store fest lægges til side. Hertil kræver Syddansk Universitet et karaktergennemsnit på lidt over 10, og det regner Mads da med at klare.

”Min drøm er nok at få min egen praksis som læge”.

Men foreløbig skal han altså de næste fire uger lære at konstruere computerspil og blive klogere på amerikansk kultur – og spille lidt på den nye guitar.

Læs også Vildt sjovt med egen virksomhed

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.