Annonce
Faaborg-Midtfyn

På skinnerne: Veterantoget kører som planlagt med med færre passagerer

Næsten alt er som før hos Syd Fyenske Veteranjernbaner, der dog må køre med lidt færre passagerer end tidligere år. Arkivfoto: Hans Sturesson
Annonce

Faaborg: Der bliver naturligvis taget nogle særlige hensyn for at reducere corona-smittefaren, men ellers er alt stort set som det plejer i Syd Fyenske Veteranjernbane, der starter sin sommerkøreplan op som planlagt den 28. juni.

I år tyvstarter sæsonen dog med et lille særtog, som et midtjysk busselskab har chartret.

Herefter vil der tirsdage og torsdage i juli og den første uge i august være daglige afgange fra Faaborg klokken 11 og klokken 14.

Annonce

Tag madpakken med til Korinth

- Vi gentager succesen fra sidste år med at lægge en times ophold i Korinth ind på formiddagsafgangen, så folk har mulighed for at tage en madpakke med og spise den på stationen i Korinth eller måske tage et smut over og besøge Galleri Korinth, fortæller Jørgen Knudsen, der er formand for veteranjernbane-foreningen.


For at kunne styre det, har vi også begrænset det således, at vi i år ikke tage passagerer på undervejs - alle rejser starter og slutter i Faaborg.

Jørgen Knudsen, formand for veteranjernbanen


Corona-hensynet betyder, at der ikke kan lukkes helt så mange passagerer ind i toget, som normalt.

- Vi gør det sådan, at familier og grupper, der omgås hinanden i forvejen, kan sidde sammen, over for hinanden, men ellers bliver sædeantallet reduceret, så alle passagerer sidder i samme retning, forklarer Jørgen Knudsen.

Annonce

Færre passagerer med

I praksis betyder det, at hvor et fyldt tog tidligere kunne have 160 passagerer ombord, så vil et fuldt tog i år typisk have mellem 80-100 gæster.

- For at kunne styre det, har vi også begrænset det således, at vi i år ikke tage passagerer på undervejs - alle rejser starter og slutter i Faaborg, forklarer Jørgen Knudsen.

For at kunne planlægge afgangene bedst muligt, anmoder han om, at folk booker deres billetter på forhånd online på Visit Faaborgs hjemmeside,

Prisen for en tur-retur til Korinth er 90 kroner for voksne og 45 kroner for børn. Børn under 4 år kører gratis med. Turen Faaborg-Korinth tager cirka en halv time.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Brand i Toldbodgade

Annonce