Annonce
Svendborg

På cykelstien er de enige: Folketingspolitikere cykler for udsatte børn

I 2018 blev der indsamlet næsten 380.000 kroner til ferieaktiviteter til udsatte børn og foreningens lokalafdelinger gennem cykelløbet BROEN Danmark Rundt. Pressefoto.

Svendborg: 35 mere eller mindre kendte cykelryttere får trådt i pedalerne, når cykelløbet Broen Danmark Rundt lægger vejen forbi Svendborg mandag den 10. juni.

Holdet, der begyndte turen lørdag formiddag i Silkeborg og skal ende i Allinge på Bornholm fem dage og 700 kilometer senere, tæller blandt andet Kristian Thulesen Dahl (DF), Jacob Mark (SF), Morten Østergaard (R), Magnus Heunicke (S) og Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening, og til anledningen bliver de politiske uenigheder lagt på hylden.

Overskuddet fra cykelløbet går nemlig til foreningen BROEN Danmark, der støtter udsatte børn og unge, og det er turens fokus. Det er tredje gang løbet afholdes, og i 2018 blev der samlet næsten 380.000 kroner ind til ferieaktiviteter til udsatte børn og foreningens lokalafdelinger.

I BROEN Svendborg har det blandt andet betydet, at man i 2018 hjalp 70 lokale børn og unge med at blive en del af det lokale foreningsliv.

Svendborg bliver første stop på turens tredje etape, og du kan møde rytterne, når de besøger Svendborg Forsorgsmuseum mandag omkring klokken 10.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Tietgenprisen 2019 går til en dynamisk mand i spidsen for et driftigt værft

GOG

2019 er væk: GOG-profil opereret i knæet

Læserbrev

Debat: Imod alle odds

Den 22. november 2017, dagen efter optælling til kommunevalget, skrev Fyns Amts Avis en artikel om, at jeg som ny i politik var blevet valgt ind i byrådet ”imod alle odds”. En fin artikel, som afspejlede mit opstillingsforløb og min vej ind i det politiske univers. Lige nu, to år efter er vi halvvejs inde i valgperioden, og ham John Arly er stadigvæk optimistisk om Sydfyn og vores kommune. Jeg er, som troldmandens lærling, ikke blevet afskrækket af politikertilværelsen, og det som følger med på godt og ondt. Tværtimod har indsigten gjort, at jeg er styrket i troen på, at der kan gøres en forskel, og at de 29 velmenende byrødder hver især ønsker det bedste for byens borgere. Dog med forskelligheder i afsættet og politisk observans. Vores dygtige aktive bokseklub Rollo har lige holdt et fantastisk stævne, hvor der blev fightet hårdt, og paraderne var oppe. Jeg fornemmer, at politikerne på Sydfyn, for de flestes vedkommende, har paraderne nede for tiden. Fordi der er skabt politisk ro og en vis enighed og fælles fodslaw om vejen frem i kommunen. Borgmester Bo Hansen (S) går ind for et transparent samarbejde, hvor alle inviteres med til bords, og det har skabt ro i bokseringens røde og blå hjørner. Nuvel, der var vist lidt stød under bæltestedet i enkelte udvalg, men ”sådan er det jo”, som Margrethe Vestager ville sige. Går det helt galt, så kan vi altid gå en tur med borgmesteren, så får vi morgenluft, og det klarer hjernen. Det er et sundt og rigtig godt initiativ Bo udviser. Jeg glæder mig til de næste to år i denne valgperiode. Og jeg glæder mig især over, at arbejdsløsheden er historisk lav, der bygges som aldrig før, økonomien er på rette spor, skatten fastholdes, klimaet prioriteres, og der kommer flere lærlinge i arbejde. Det skal vi glæde os over og ikke kun lade os forfalde til den negative indfaldsvinkel. Der er altid plads til forbedringer. På børne- og ældreområdet strammer det til blandt andet grundet demografiske udfordringer. Det må der kigges ind til, men dog ud fra de økonomiske begrænsninger, som kommunens budget lægger. Phil Collins synger den skønne sang ”Against all odds”. Jeg tager gerne ordene til mig og ser frem til de kommende to år, hvor meget vil skyde op i min og vores kommune, og hvor et fantastisk landsstævne lurer. Så nu hvor skibet sejler på smult vande og sikker kurs, så tænker jeg, at det jo faktisk går ret godt - imod alle odds.

Ærø

Biltrængsel på havnefronten: Ærøexpressen søger om mere bilplads på Marstal Havn

Annonce