Annonce
Svendborg Rabbits

På corona-forkant: Start på Basketligaen rykkes ind i oktober

Amerikanske Brandon Norfleet er en af de spillere, som Svendborg Rabbits kalder tidligt til Danmark, så han kan overholde en eventuel corona-karantæne. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Svendborg Rabbits er en af de klubber, som har talt for at rykke ligaens start fra september til oktober for at få så lang afstand som muligt til eventuelle corona-restriktioner.
Annonce

BASKETBALL: Normalt spilles de første kampe i basketballens liga omkring 20. september.

Men sådan bliver det ikke i år.

Troels Mortensen, direktør i Svendborg Rabbits, bekræfter således over for Sport Fyn, at ligastarten 2020 er skubbet til første uge af oktober.

Flere klubber - blandt andet Rabbits - har presset på for at få den løsning for at være på forkant med corona-situationen.

Foreløbig er der ikke ændret på myndighedernes udmelding om, at det maksimale antal, der måske vil blive givet tilladelse til at være forsamlet frem til 1. september, er 500 personer.

- Ved at skubbe starten på ligaen øger vi mulighederne for at kunne få så mange som muligt ind og se kampene. Det er i hvert fald vort håb, lyder det fra Troels Mortensen.

Den sene ligastart betyder blandt andet, at samtlige klubber skal spille en kamp mellem jul og nytår.

- Og så skal vi ellers nok indhente den lidt sene start - eventuelt ved at strække sæsonen lidt længere hen i foråret. Det vil ikke være noget problem, siger Troels Mortensen.

- Jeg håber meget, vi får tilladelse til i hvert fald 500 tilskuere, så skal vi nok klare os igennem.

Troels Mortensen, direktør i Svendborg Rabbits

Annonce

Håber på 500 tilskuere

Foreløbig er det altså således, at det frem til 1. september ikke vil være muligt at komme over 500 tilskuere. Det kan også ende med, at det frem til 1. september kun vil blive tilladt at samle 50 eller 100 tilskuere.

- Vi ved jo intet om, hvad der bliver tilladelse til i efteråret med hensyn til tilskuere. Måske bliver vi heldigere stillet ved at skubbe starten, konstaterer Troels Mortensen, der tilføjer:

- Jeg håber meget, vi får tilladelse til i hvert fald 500 tilskuere, så skal vi nok klare os igennem.

I Svendborg Rabbits er man i øvrigt på mere corona-forkant.

Klubbens nye trup samles første gang 15. august under ledelse af den nye cheftræner, amerikanske Jimmy Moore - tidligere Randers Cimbria. Men i Rabbits har man besluttet, at de udenlandske spillere, der ikke bor i Danmark, skal hentes til landet allerede pr. 1. august, så de kan nå at overholde en eventuel corona-karantæne på 14 dage.

Foreløbig - truppen er endnu ikke fuldt på plads - gælder det i hvert fald to amerikanske spillere fra sidste sæson, nemlig Brandon Norfleet og Sidney Umude, der begge fortsætter i Rabbits også i den kommende sæson.

Annonce

Seks ugers forberedelse

Med første samling 15. august bliver der hele seks ugers Rabbits-forberedelse til ligastarten, som helt præcist bliver 3. oktober. Andre klubber har valgt at rykke deres første træningsssamling, fordi ligastarten altså også er rykket - men ikke Rabbits.

- Vi vil gerne stå super-skarpe, når vi skal spille første kamp under en ny cheftræner, og det betaler vi gerne en halv månedsløn ekstra for, fastslår Troels Mortensen.

Klubbens nye cheftræner, Jimmy Moore, befinder sig i øvrigt også pt. på sin faste base - i hjemmet i Californien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce